ACTUALITATE 9 decembrie 2011

Peste câţiva ani, Sfântu-Gheorghe va avea o nouă sală de sport

de Székely Emőke | 189 vizualizări

Valoarea totală a investiţiei este de peste 55 de milioane de lei.

Lucrările de construcţie a noii săli de sport vor începe anul viitor, dar vor fi finalizate abia peste câţiva ani, este de părere primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Noua sală de sport este aşteptată de către multe cluburi din oraş, care momentan îşi dispută partidele din campionatele naţionale în Sala Sporturilor Szabó Kati, unde plătesc chirie. Noua construcţie, care va fi amplasată la ieşirea din oraş spre Miercurea Ciuc, va putea fi folosită atât pentru organizarea unor competiţii sportive, dar şi a unor concerte.

Primăria doreşte construirea sălii prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care de altfel construieşte şi baza sportivă de la stadionul mic din cartierul Simeria. Deocamdată s-au pregătit hârtiile, costurile de proiectare fiind suportate de către Primărie. Săptămâna viitoare se va prezenta şi macheta construcţiei, aşadar vom vedea cum va arăta noua sală de sport a oraşului. Valoarea totală a investiţiei este de peste 55 de milioane de lei.

Sfântu Gheorghe are în proprietate sala mică de sport, din vecinătatea celei mari (Szabó Kati), care este a Clubului Sportiv Municipal, dar aceasta nu permite organizarea unor evenimente de amploare din cauza dimensiunii reduse.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 13 decembrie 2011
(jancu.hu) You are for my " Hommo NIHILUS " from Genghis Khan age !!!
Primar_la_Hetea, 11 decembrie 2011
Sala se va numii Lehel Pista baci al-XIII-lea , mai bine construim o fabrica, ca sport oricum nu face nimeni.
jancu.hu, 11 decembrie 2011
Asta se construieste acum DA dar ce a fost a fost a maghiarilor si nu stiu cine ce vrea sa ieie de ex: scoala :mihai viteazul, teatru; andei muresan si... de unde credetii ca avetii dreptu in sfintu citeste integral
Jericho, 11 decembrie 2011
E bine ca se face. La numarul de sali de sport sintem in epoca de piatra fata de Europa de vest
Vasi, 9 decembrie 2011
@ervin,se va numi Petofi,Sandor,Atila.....oricum numai un nume romanesc nu.Ca mai toate scolile,spitalele si tot pe ce pun ei mana.
unul, 9 decembrie 2011
@ervin Pai din ce bani sa se construiasca, cand in zona nu se produce una de-un leu...? Asta inseamna autonomie in viziunea lui Antal: fac ce vreau pe banii vostri.
ervin, 9 decembrie 2011
Parcă vor autonomie , de ce să o construiască Compania Naţională de Investiţii ? Acum văd că depind de România ? Oare sala se va numii Antal Arpad ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.