ACTUALITATE 28 aprilie 2014

Peste 9.000 de lei s-au strâns la Licitația Civilă

de Székely Emőke | 103 vizualizări

Trei proiecte vor fi finanțate prin banii strânși la prima licitație civilă organizată joi seara de Fundația Comunitară Covasna. Reprezentantul fundației, Furus Levente, spune că evenimentul inedit a fost un real succes.

Scopul propus de organizatori, și anume de a strânge câte 3.000 de lei pentru fiecare proiect, a fost atins, întrucât suma totală colectată a fost de 9.100 de lei în decurs de doar 30 de minute. Participanții au putut susține unul dintre cele trei proiecte selectate în urma unei competiţii anterioare, suma minima de participare la licitație fiind de 50 de lei, iar cei care au licitat cei mai mulți bani au devenit sponsorii principali ai celor trei proiecte.

Primul proiect vizează reabilitarea şi extinderea drumului verde Sepsi, care poate fi parcurs numai pe jos sau cu bicicleta. Drumul a fost realizat în 2010 de CIVEK, iar cei care au licitat cel mai mult pentru acest proiect au dorit să își păstreze anonimatul.

Al doilea proiect este un „centru mobil” de informare a tinerilor prin mijloace tehnice moderne. Practic, membrii Asociaţiei tinerilor maghiari din judeţul Covasna vor să creeze o aplicaţie Android care să prezinte un mic ghid al municipiului Sfântu Gheorghe. Firma Gnome Design a fost cea care a licitat cel mai mult pentru acest proiect și a devenit astfel sponsor principal.

Cel de-al treilea proiect aparţine organizaţiei Caritas Covasna, care are nevoie de bani pentru finanţarea unui curs „training kinesthetics”, după un model elveţian, pentru persoanele care se ocupă de îngrijirea bătrânilor bolnavi. Sponsorul principal al acestui proiect este Bertis.

„Având în vedere succesul pe care l-am înregistrat, vom organiza o nouă licitație civilă în octombrie, probabil după același scenariu, și anume că vom lansa înscrierea proiectelor, iar cele mai bune vor fi selectate și vor ajunge la licitație” – a declarat Furus Levente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.