ACTUALITATE 3 iulie 2018

Peste 700 de persoane s-au prezentat la Urgențe în ultima săptămână

de Geanina Lupșa | 469 vizualizări

În 211 de cazuri, specialiștii au recurs la internare

La  Secția de Urgențe, UPU-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”  din Sfântu Gheorghe, în perioada 25 iunie - 2 iulie s-au înregistrat 713 pacienți, din care 211 au fost internați.

Numărul total de cazuri înregistrate, în perioada vizată, se divid, în funcție de specialități, în felul următor: cel mai mare număr s-a înregistrat la urgențe de medicină internă (206 cazuri), la urgențe pediatrice (124 cazuri), la urgențe ortopedice (traume) (102 cazuri), urgențe chirurgicale (72 cazuri), urgențe ginecologice (61 cazuri), urgențe neurologice (60 cazuri), urgențe cardiovasculare (52 cazuri), iar cel mai mic număr s-a înregistrat la urgențe psihiatrice (36 cazuri), potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”  din Sfântu Gheorghe.

De asemenea, în perioada de referință la secția de specialitate a spitalului au decurs 22 de nașteri, dintre care 12 fete și 10 băieți.

Totodată, 9 persoane au ajuns în stare de ebrietate, săptămâna trecută, la secția UPU-SMURD a Spitalului. Pe lângă acestea,  încă 4 persoane au fost transportate la secție, cu leziuni rezultate din agresiuni.

Tot în perioada 25 iunie – 2 iulie , la secția UPU-SMURD au fost transportate 7 victime ale accidentelor rutiere.

De asemenea, căpușele își fac în continuare simțită prezența și continuă să atace, iar în perioada sus-menționată s-au prezentat la spital 18 persoane cu înțepături de căpușe.

Numărul pacienţilor înregistraţi în ultima săptămână a lunii iunie este în scădere faţă de numărul înregistrat la sfârşitul lunii mai, când în perioada  28 mai -  4 iunie, la Secția de Urgențe, UPU-SMURD, a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”  din Sfântu Gheorghe, s-au prezentat 834 de persoane.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.