ACTUALITATE 27 ianuarie 2011

Peste 4000 de cauze soluţionate în 2010 de către procurorii din judeţul Covasna

de Monica Vrânceanu | 69 vizualizări

Procurorii din judeţul Covasna s-au întâlnit în această săptămână pentru a dezbate raportul referitor la activitatea desfăşurată de parchetele din judeţul Covasna în anul 2010, la eveniment luând parte procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel  Braşov, Camelia Petrescu şi procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea  de Apel Braşov, Mădălina Băncilă.

Raportul activităţii din 2010 al parchetelor din judeţul Covasna a fost avizat în prealabil  de  către membrii Colegiului de conducere al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, fiind prezentat de prim-procurorul Bokor-Toth Orsolya. Potrivit raportului, în anul 2010, numărul  total al cauzelor penale înregistrate în judeţul nostru a fost de 6.041, iar procurorii  au  soluţionat  4.319 de cauze  penale,  din care  315  pentru urmărire  penală  proprie şi 4.004 pentru supravegherea cercetărilor efectuate de către Poliţie.

„Faţă de  anul 2009 s-a constatat o scădere a cauzelor penale soluţionate prin rechizitoriu  cu 6,6 %, fiind trimis instanţelor de judecată un număr de 350 de rechizitorii. În şapte cauze urmărirea penală a fost efectuată de procuror şi în 343 de cauze urmărirea penală a fost efectuată de organele Poliţiei sub supravegherea procurorului”, arată procurorul delegat şef Secţie urmărire penală, Ion Ciucu.

Potrivit acestuia, procurorii din judeţul Covasna au pus în 2010 concluzii în faţa  instanţelor de judecată într-un număr de 909 cauze penale şi 374 cauze civile, declarând  şi motivând 112 apeluri şi recursuri împotriva hotărârilor pronunţate în primă instanţă.

La prezentarea şi discutarea Raportului, procurorii au apreciat că activitatea desfăşurată   în anul 2010 a fost bună, corespunzătoare cerinţelor de calitate specifice muncii de procuror, mai ales în condiţiile fluctuaţiei de personal şi neocupării posturilor libere din cadrul parchetelor. Astfel, s-a arătat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe  a reuşit să redacteze 193 de rechizitorii cu 267 inculpaţi, chiar dacă are un număr incomplet de procurori, toate parchetele din judeţ organizându-şi corespunzător  activitatea de primire în audienţă a cetăţenilor şi soluţionând în termene legale plângerile  acestora contra soluţiilor date de procurori.

Din datele Raportului, anul trecut au fost achitaţi de instanţe 11 inculpaţi pentru şase dintre aceştia neîntrunindu-se elementele constitutive ale infracţiunii, pentru unul arătându-se că fapta nu a fost comisă de inculpat, iar pentru patru hotărându-se că faptele nu prezentau pericolul social al unei infracţiuni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.