ACTUALITATE 22 februarie 2022

Peste 4.450 de controale efectuate de DSVSA Covasna în 2021

de David Leonard Bularca | 660 vizualizări

Dintre acestea, 15 au fost făcute în urma unor reclamații

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna e efectuat pe parcursul anului 2021, în total, 4.454 de controale. În urma acestor demersuri, s-au aplicat 148 de sancțiuni, dintre care 51 la operatorii economici, se arată într-un răspuns primit de redacția Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro de la reprezentanții instituției. 

Operatorilor economici din județ li s-au aplicat, anul trecut, amenzi în valoare totală de 135.600 de lei, pe mai multe domenii. 

În ceea ce privește siguranța alimentelor, inspectorii DSVSA Covasna au aplicat un număr de 15 contravenții, în valoare totală de 90.800 de lei, dar și 8 avertismente. Printre neregulile regăsite au fost: „igienizare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare; monitorizarea incorectă a temperaturilor; etichetare necorespunzătoare; prezența insectelor” și altele. 

În domeniul „sănătate și bunăstare animal” au fost aplicate patru contravenții, în valoare totală de 22.800 de lei și 10 avertismente. Aici printre nereguli s-au regăsit: „eveniment (sacrificare) pentru consum propriu, nedeclarat; vier neautorizat folosit la montă”, arată datele autorităților din domeniu. 

Tot la acest capitol s-a realizat și un control în trafic, în urma căruia a fost acordată o sancțiune de 3.900 de lei pentru „transport animale neidentificate” și „efectuare transport cu mijloc neautorizat și neigienizat”, se arată în răspunsul primit de redacția Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Alte amenzi în domeniul farmacovigilenței

DSVSA Covasna a aplicat sancțiuni și în domeniul farmacovigilenței. Opt contravenții, în valoare totală de 22.000 de lei și șase avertismente. Printre neregulile găsite aici au fost: „eliberarea de farmacii a PMV fără prescripție” și „tratamente efectuate de fermieri etc. fără a avea drept”, conform autorităților.

„Farmacovigilența reprezintă știința și activitățile desfășurate referitoare la depistarea, evaluarea, înțelegerea și prevenirea apariției de efecte adverse sau a oricăror alte probleme privind medicamentele”, se arată pe site-ul vimsprectrum.ro. 

Totodată, DSVSA Covasna a primit, pe parcursul anului trecut, 15 reclamații din partea cetățeniilor. 

În luna ianuarie a anului 2022, inspectorii DSVSA Covasna au efectuat 387 de controale și au dat șase sancțiuni operatorilor economici.

Sursa foto: DSVSA Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.