ACTUALITATE 17 ianuarie 2019

Peste 4.100 de misiuni în 2018, pentru jandarmii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 575 vizualizări

Bilanțul pe anul 2018 al jandarmilor covăsneni arată un număr de peste 4.100 de acțiuni de misiuni executate. Majoritatea se încadrează în manifestări culturale, religioase şi comemorative, acțiuni de protecție antiteroristă, intervenţii la solicitări prin S.N.U.A.U. „112”, misiuni la paza şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată sau acțiuni în colaborare cu alte instituții. Jandarmii covăsneni au avut anul trecut și 11 misiuni referitoare la manifestațiile de protest.

Pe parcursul anului 2018, I.J.J. Covasna a executat un număr de 4.177 de misiuni (misiuni de asigurare a ordinii publice, acţiuni de intervenție, misiuni de menţinere a ordinii publice, acţiuni speciale, pentru efectuarea unor acte procedurale, acţiuni în cooperare cu alte instituţii, cu atribuţii în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere). Faptul că pe timpul executării misiunilor specifice nu ne-am confruntat cu probleme deosebite ne îndreptăţeşte să considerăm că efectivele au acţionat cu profesionalism şi că performanţa acţiunilor operative a crescut”, arată un comunicat de presă, transmis miercuri redacției Observatorul de Covasna, de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna.

Pe genuri de misiuni situaţia se prezintă astfel: 247 manifestări culturale, religioase şi comemorative; 87  manifestări sportive; 11 manifestaţii de protest; 265 acțiuni de protecție antiteroristă; 39 acțiuni specifice cu ocazia referendumului pentru modificarea Constituției României; 5 misiuni pe timpul unor vizite oficiale ( prințul Charles de Wales al Marii Britanii); 11 misiuni de limitare a situațiilor de urgență (inundații pe raza localităților Căpeni, Lunca Mărcușului, Băcel, Săntionlunca, Sita Buzăului, Crasna); 2 misiuni specifice pe timpul desfășurării, în localitatea Balvanyos, a  Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei; 426 intervenţii la solicitări prin S.N.U.A.U. „112” sau alte apeluri telefonice; 10 intervenţii de salvare / evacuare; 3  misiuni în cooperare cu personal DIICOT şi 2  misiuni în cooperare cu personal BCCO; 221 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, neexistând situaţii în care mandatele să nu fie executate; 302 de misiuni cu alte instituţii; 79 misiuni pentru paza şi protecţia transporturilor de bunuri şi valori; 14 misiuni pentru paza şi protecţia transporturilor de produse cu caracter special, de armament şi muniţie în beneficiul propriu și 427 de misiuni la paza şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată.

 „Activităţile desfăşurate şi măsurile întreprinse la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna în anul 2018, au urmărit  îndeplinirea cu profesionalism a misiunilor şi atribuţiilor specifice, creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora, prin punerea în aplicare a prevederilor actelor normative în vigoare care ne reglementează activitatea”, mai arată comunicatul de presă.

Evaluarea activității jandarmilor covăsneni din anul care tocmai s-a încheiat a avut loc miercuri, 16 ianuarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna. La eveniment au luat parte prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, şeful Direcţiei Logistice a Jandarmeriei Române, colonelul Robert Matei, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi  instituţiilor cu care cooperează Jandarmeria Covasna.

Potrivit bilanțului din anul precedent, în 2017, jandarmii au executat aproape 4.300 de misiuni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.