ACTUALITATE 7 decembrie 2016

Peste 200 de prezervative, împărţite tinerilor din Sfântu Gheorghe de Crucea Roşie Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 912 vizualizări

Peste 200 de prezervative și peste 200 de pliante au fost împărțite marți în centrul orașului Sfântu Gheorghe de voluntarii organizației Crucea Roșie Covasna. Acțiunea a avut ca scop marcarea Zilei Mondiale de Combatere a SIDA, sărbătorită anual la data de 1 decembrie.

„Ne-am gândit să facem acţiunea de anul acesta astfel încât să sensibilizăm tinerii cu privire la această boală, dar într-un fel şi pentru a-i comemora pe cei care au murit din cauza SIDA. Din informaţiile pe care le avem noi, se pare că România e cea mai afectată ţară din Europa. (...) Din câte am observat, oamenii deja ştiu că la 1 decembrie se marchează Ziua Mondială de Combatere a SIDA. Cu toate acestea, tinerii s-au dovedit destul de pudici. (...) Anul viitor o să încercăm să fim şi mai prezenţi, nu doar cu un cort în centrul oraşului. O să ne deplasăm, dacă primim aprobări, la porţile şcolilor. O să mergem noi către tineri”, ne-a declarat coordonatorul judeţean al voluntarilor Crucea Roşie Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit datelor oferite de Crucea Roşie Covasna, un număr estimat de 33,2 milioane de oameni trăiesc cu HIV în întreaga lume începând cu anul 2007, aceasta fiind una dintre cele mai distructive epidemii din istorie.

La nivelul oraşului Sfântu Gheorghe este a treia oară când se marchează Ziua Mondială de Combatere a SIDA.

SIDA 2SIDA 3

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.