ACTUALITATE 24 mai 2018

Peste 200 de bicicliști așteptați la marșul Bike Walk

de Geanina Lupșa | 498 vizualizări

Traseul stabilit este de peste 8 km

O nouă ediție a marșului bicicliștilor (Bike Walk), organizat de asociația Sepsi Bike, se va desfășura vineri, 25 mai, de la ora 17:50. Participanții vor porni din Piața Libertății, și vor parcurge mai multe străzi ale municipiului Sfântu Gheorghe. Traseul pe care bicicliștii vor pedala va avea o lungime de aproximativ 8-9 km.

Din acest an, copiii care au sub 14 ani nu vor mai putea lua parte la marșul bicicliștilor, decât în cazul în care vor fi însoțiți de către părinți.

„Ne vom întâlni în centru, în Piața Libertății, participanții trebuie să aibă peste 14 ani, cei sub 14 ani trebui să fie cu părinții, în scăunele, nu mai pot participa cei sub 14 ani, până anul trecut se putea. Traseul este unul de 8-9 km, intrăm în cartierul Ciucului, mergem până la gară, un pic și spre stadion și venim înapoi în centru. Evenimentul va dura în jur de 50 de minute, o oră”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, președintele asociației Sepsi Bike, Vrabie Zsolt.

Cu ocazia desfășurării evenimentului „Bike Walk”, în municipiul Sfântu Gheorghe, circulația va fi restricționată pe o durată de aproximativ 10 minute.

„Circulația va fi restricționată. Pe unde merg cicliștii va fi închis traficul, pe durata a 10 minute, cât trece marșul o să fie închisă circulația, pe partea respectivă de carosabil” ne-a mai spus președintele asociației Sepsi Bike, Vrabie Zsolt.

Scopul evenimentului, potrivit organizatorilor este acela „de a atenționa conducătorii auto să fie atenți și la bicicliști, și de a ne distra puțin, să socializăm un pic”.

Aceasta este cea de-a doua ediție din acest an a marșului Bike Walk, iar organizatorii se așteaptă la un număr de aproximativ 200-250 de participanți.

Necesare participării vor fi bicicletele echipate corespunzător: sonerie, frâne etc.

„Îi așteptăm cu mult drag, să aibă o bicicletă corespunzătoare, echipată corespunzător, cu frâne, cu sonerie, cu de toate. Să vină cât mai mulți să facem un fel de masă critică, să vadă și conducătorii auto că existăm și să țină cont și de noi” ne-a mai spus Vrabie Zsolt.

Prima ediție din acest an a marșului bicicliștilor a avut loc luna trecută. Traseul din ediția anterioară a avut o lungime de aproximativ 70 km și a fost parcurs în afara orașului, de 15 participanți.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.