Peste 100 de angajaţi din subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe, trimişi în şomaj tehnic
Peste 100 de angajaţi din Primăria Sfântu Gheorghe şi instituţiile subordonate au fost sau vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada următoare, ca urmare a restrângerii sau suspendării activităţii pentru limitarea extinderii noului coronavirus.
Primarul municipiului, Antal Arpad, a declarat, marţi, că printre aceştia se numără angajaţii instituţiilor de cultură şi bazelor sportive şi de agrement, închise în contextul crizei.
Potrivit acestuia, numărul va creşte, de la 1 aprilie urmând să intre în şomaj tehnic şi angajaţii societăţii de transport local, a cărei activitate a fost suspendată.
„În momentul de faţă nimeni nu poate face o estimare exactă asupra efectelor pe care noul coronavirus le va avea asupra bugetului local, dar cu siguranţă vor fi pierderi semnificative faţă de bugetul aprobat în ianuarie (...) Tot ceea ce înseamnă angajat la instituţiile de spectacol, deci teatre, cinematograf, respectiv angajaţii de la transportul în comun, vor pleca sau parte dintre ei deja de astăzi sunt în şomaj tehnic (...) Sunt inclusiv din Primărie, de la bazele sportive şi de agrement Rekreativ, unde parte dintre angajaţi au intrat sau vor intra în şomaj tehnic“, a declarat primarul Antal Arpad.
Acesta a mai spus că, în mod evident, criza epidemiologică va afecta economia naţională şi mondială, adăugând că măsurile luate de Guvern sunt „bune, dar insuficiente“.
„Evident că această criză epidemiologică va avea ca efect şi o scădere economică în România, în Europa şi în lume. Este foarte important ca Guvernul să adopte măsuri mult mai ample pentru protecţia acestor persoane, pe de o parte, iar, pe de altă parte să ajute societăţile care nu disponibilizează. Adică nu se poate să primească ajutor doar cei disponibilizaţi, pentru că interesul nostru, al tuturor, este ca economia să meargă. Dacă oprim toate motoarele, atunci va fi foarte greu. Şi atunci ar trebui sprijiniţi cei care nu vor să îşi oprească motoarele, ca să meargă economia înainte. Măsurile luate sunt bune, dar sunt insuficiente“, a mai spus Antal Arpad.
Edilul a precizat că în municipiul Sfântu Gheorghe vor continua lucrările publice pentru modernizarea infrastructurii, cu respectarea măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea extinderii virusului.
„Am cerut firmelor de construcţii să respecte aceste reglementări, distanţa între muncitori, să stea la o distanţă de 2 metri unii de alţii. Viaţa trebuie să meargă înainte, nu este în interesul nostru să oprim motoarele României. Acolo unde economia mai poate funcţiona, trebuie să funcţioneze“, a adăugat Antal Arpad.