ACTUALITATE 24 aprilie 2013

PDL Covasna: USL dă în clasa de mijloc

de Székely Emőke | 515 vizualizări

Conducerea PDL Covasna crede că actuala clasă de mijloc din România va dispărea în câţiva ani

Conducerea județeană a PDL afirmă prin vocea președintelui Codruț Opaiț că actuala putere lovește în clasa de mijloc, care în opinia acestuia în câțiva ani va dispărea. „De fapt USL nu ocrotește niciuna din clasele sociale, dar parcă niciodată nu s-au luat atât de multe măsuri împotriva clasei de mijloc ca în acest an de când USL este la guvernare” – a declarat Opaiț.

Acesta a vorbit despre sistemul sanitar și spune că prin comasarea spitalelor PDL a luat o măsură bună, pentru că și spitalul de la Covasna, și cel de la Întorsura Buzăului funcționează. „Când PDL a fost la guvernare, a fost hulită pentru că a comasat Spitalul de la Covasna cu Cardiologia de la Covasna, spitalul de la Vâlcele cu cel de la Întorsura, care de asemenea aparține de Cardiologie. Am fost criticați la vremea respectivă pentru ca acum să vedem că spitalele sunt subfinanțate, iar pacienții plătesc coplată” – spune Codruț Opaiț.

„În 30 de ani vom fi o țară de știrbi”

Acesta a fost completat de prim-vicepreședintele PDL Covasna, Liviu Comăneci, care a criticat faptul că pensionarii și copiii nu mai primesc consultații stomatologice gratuite. „Se taie acest lucru în condițiile în care 80% din populația țării are probleme dentare. În 30 de ani vom fi o țară de știrbi” – afirmă Comăneci.

În altă ordine de idei, cei doi membri PDL au criticat măsurile noului Cod Fiscal, dar și sistemul de impozit aplicat agricultorilor. „Potrivit noului Cod Fiscal, firmele trebuie să încaseze facturile în termen de două luni. Dacă debitorul nu plătește, firmele trebuie să taie facturi pentru fiecare zi de întârziere. Astfel se dă din nou în firmele care plătesc impozite la timp pentru că firmele rău plătitoare oricum nu vor achita, însă cele care taie facturi de penalizare, plătesc și pentru acestea TVA-ul” – a declarat președintele PDL Covasna.

Liviu Comăneci spune că noile criterii de acordare a subvențiilor pentru agricultură nu sunt corecte și vor duce la sărăcirea micilor fermieri. „APIA îți acordă bani dacă ai peste 3 vaci, dar tu ca agricultor plătești impozit și pentru o singură vacă, ceea ce nu este corect. Situația nu este mai bună nici în cazul terenurilor agricole, iar aceste măsuri afectează grav un județ ca al nostru, unde sunt foarte mulți care trăiesc dintr-o bucată de pământ și câteva animale” – este de părere Comăneci.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.