ACTUALITATE 13 mai 2014

Păsările. Aripile. Viitorul.

de Székely Emőke | 595 vizualizări

Proiect ecologic implementat de Societatea Ornitologică Română, Sucursala Covasna

Organizarea Zilei Biodiversității la Sfântu Gheorghe, a celei de-a doua ediții a concursului de ornitologie „Cip-Cip” și a taberei ornitologice din Delta Dunării sunt cele trei componente ale proiectului „Păsările. Aripile. Viitorul” implementat de Societatea Ornitologică Română – Sucursala Covasna „Falco Tinnunculus”, Cercul de Ornitologie „Mugurar” al Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă „Alutus”.

Dacă în urmă cu trei ani vorbeam despre un vis, iată că anul acesta vorbim despre un proiect care a crescut. Este vorba de un proiect de educație ecologică într-un mod inovator, și anume prin intermediul păsărilor, care are trei componente. Prima componentă este organizarea Zilei Biodiversității în Parcul Central din Sfântu Gheorghe. Copiii vor fi implicați direct în a înțelege biodiversitatea urbană, vom încerca să le explicăm tinerilor participanți că și orașele au rolul lor în menținerea unui mediu curat și vom avea o parte de îndemânare, vor fi ateliere de pictură, origami, precum și o expoziție de fotografii. Evenimentul va avea loc pe data de 22 mai, cu ajutorul Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni și al Asociației Cultural Științifice a Carpaților Răsăriteni” – a declarat președintele „Alutus”, Cătălin Lazăr.

După Ziua Biodiversității, la începutul lunii iulie va avea loc cea de-a doua ediției a concursului regional de ornitologie „Cip-Cip”, la care anul acesta vor participa echipe din 9 județe, scopul fiind acela ca anul viitor concursul să devină unul național cu recunoaștere internațională. Ca și anul trecut, concursul va avea două componente: teorie la Sfântu Gheorghe și practică la Dumbrăvița.

La mijlocul lunii august – începutul lunii septembrie va avea loc cea de-a treia ediție a taberei de ornitologie din Delta Dunării, aceasta fiind și cea de-a treia componentă a proiectului, și cea mai îndrăgită și așteptată de copii.

„Pe lângă cele prezentate mai sus ne-am propus consolidarea acelei rețele de voluntari pe care am inițiat-o anul trecut, tinerii implicați până acum în proiect vor organiza expoziții de fotografie în trei locații diferite, la Sfântu Gheorghe, Galați și Tulcea” – a declarat Cătălin Lazăr, adăugând că în finanțarea acestui proiect s-a implicat și comunitatea covăsneană, unul dintre principalii parteneri fiind Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna care se va implica în organizarea concursului de ornitologie din iulie.

Valoarea totală a proiectului „Păsările. Aripile. Viitorul.” este de aproape 40.000 de lei și este finanțat în special de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în urma selecției naționale din cadrul segmentului „Spaţii verzi. Arii naturale protejate.”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.