ACTUALITATE 22 iunie 2014

Pașapoarte livrate de curier

de Székely Emőke | 230 vizualizări

Începând de luni, cetăţenii români cu domiciliul în România pot opta pentru a primi paşapoartele la domiciliu sau reşedinţă. Acestea vor fi livrate printr-un serviciu de curierat, iar costul este de 8,68 lei cu TVA inclus.

Se doreşte prin aceasta eliminarea obligativităţii persoanelor de a se prezenta din nou la ghişeu pentru a ridica documentul de călătorie. Curierul va livra paşaportul sub semnătură de primire doar titularului, unuia dintre părinţi (în cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani) sau unei persoane împuternicite (prin procură specială autentificată). Destinatarul primeşte automat un sms în care este informat cu privire la ziua în care va fi efectuată livrarea, adresa la care va sosi curierul şi numărul de document de transport ce va însoţi plicul cu paşaportul. Dacă în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării prin sms destinatarul paşaportului nu este găsit la adresă, iar curierul nu a putut lua legătura telefonic cu destinatarul, plicul conţinând paşaportul va fi returnat la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple judeţean din raza de domiciliu/reşedinţă. Paşaportul va putea fi preluat oricând de la sediul respectivului serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple” – a declarant șeful Serviciului de Pașapoarte Covasna, cms. șef Eugeniu Constantinescu.

Termenul legal de eliberare a paşaportului simplu electronic este de cel mult 30 de zile, dar în practică, eliberarea acestuia se efectuează în 14 zile calendaristice. Pentru alte detalii privind eliberarea paşaportului puteţi accesa site-ul www.prefecturacv.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.