ACTUALITATE 30 decembrie 2009

Pârtiile, drumurile şi birourile de informare – cheia succesului în turism

de Covasna Media | 1428 vizualizări
30dec2009-schiPreşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), primarul comunei Turia, Daragus Attila, consideră că în perioada următoare când vine vorba despe turism un mare accent se va pune pe investiţiile din bani publici pentru pârtii, drumuri şi birouri de informare turistică, care vor face ca destinaţiile să fie mult mai atractive şi accesibile. „Este pentru prima

30dec2009-schiPreşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), primarul comunei Turia, Daragus Attila, consideră că în perioada următoare când vine vorba despe turism un mare accent se va pune pe investiţiile din bani publici pentru pârtii, drumuri şi birouri de informare turistică, care vor face ca destinaţiile să fie mult mai atractive şi accesibile.

„Este pentru prima dată în judeţ când e aşa slab cu rezervările. Acum accentul foarte mare va fi pe Ministerul Dezvoltării, pe Consiliile Judeţene, unde se va investi din bani publici pentru pârtii, drumuri, birouri de informare turistică, acolo vor supravieţui în turism, restul nu. Multe staţiuni sunt foarte dezvoltate, au infrastructură, turiştii au de unde să aleagă şi au oferte, una mai bună decât cealaltă“, a declarat Daragus Attila. În opinia acestuia, în judeţul nostru cel mai mult pe planul investiţiilor în turism, din partea autorităţilor, s-a mişcat în staţiunea Şugaş Băi, în sensul în care autorităţile fac demersuri susţinute pentru a reabilita locaţia.

80% rezervat de Revelion

Spre deosebire de alţi ani când pensiunile din judeţul Covasna erau ocupate în totalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în sezonul acesta pentru Revelion au fost rezervate în proporţie de 80%, în timp ce de Crăciun în jur de 60% 70%. Acest lucru este explicat atât prin lipsa banilor şi a faptului că oamenii sunt mai precauţi când vine vorba de cheltuit, dar oarecum şi ca urmare a panicii care s-a creat la un moment dat în jurul gripei noi.

Proprietarii de pensiuni din judeţ au pregătit şi anul acesta, cu ocazia Crăciunului, tradiţionala tăiere a porcului, produse tradiţionale şi muzică pentru toate gusturile, iar de Revelion vor oferi masă festivă şi foc de artificii.

ANTREC este o asociaţie care identifică, dezvoltă şi promovează ospitalitatea şi turismul rural românesc. Asociaţia a fost înfiinţată în 1994 şi are 32 de filiale judeţene, un număr de 3.500 de membri – proprietari de pensiuni turistice şi agroturistice din 800 de localităţi.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.