ACTUALITATE 20 octombrie 2010

Parcul Industrial de la Câmpu-Frumos prinde contur

de Monica Vrânceanu | 542 vizualizări
Parcul ar urma să ofere în câţiva ani cel puţin 1.000 de locuri de muncă Consiliul Local Sfântu Gheorghe va semna în luna noiembrie contractele pentru 8 proiecte de finanțate prin Programul Operaţional Regional (POR), valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de euro. Primarul Antal Arpad a declarat că luna noiembrie va aduce inclusiv semnarea contractului de finanțare a Parcului Industrial de la Câmpu-Frumos, acesta fiind declarat proiect câștigător în cadrul

Parcul ar urma să ofere în câţiva ani cel puţin 1.000 de locuri de muncă

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va semna în luna noiembrie contractele pentru 8 proiecte de finanțate prin Programul Operaţional Regional (POR), valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de euro.

Primarul Antal Arpad a declarat că luna noiembrie va aduce inclusiv semnarea contractului de finanțare a Parcului Industrial de la Câmpu-Frumos, acesta fiind declarat proiect câștigător în cadrul proiectelor depuse la POR.

Antal Arpad a explicat că realizarea Parcului ar dura ceva vreme, aceasta trebuind conturat inclusiv pe investitori și terenuri, însă la final Parcul ar urma să ofere cel puțin o mie de locuri de muncă.

Potrivit primarului, în cadrul proiectului de la Câmpu-Frumos sunt disponibile 16 hectare de teren pe care se va contrui o clădire administrativă, urmând să se asigure totodată utilităţile publice pentru întreaga suprafață.

Iniţiativa înfiinţării unui parc agro-industrial la Câmpu Frumos a apărut în urmă cu mai mulți ani, printr-un proiect al ASIMCOV care susținea că producătorii covăsneni și-ar putea vinde produsele pentru Parcul de la Câmpu Frumos pe baza unui contract şi ar beneficia de asigurarea condiţiilor de depozitare şi ambalare pentru produse, acestea putând fi livrate către marile pieţe şi supermarketuri.

Primarul a admis că există foarte mulţi investitori interesaţi să vină la Sfântu Gheorghe, iar pentru a-i atrage, autorităţile locale trebuie să fie deschise colaborării cu aceştia şi să le ofere terenuri de construcţie, ca o încurajare de a investi.

Terenul şi activele fostului IAS au fost achiziţionate, după 1990, de Zoocomp, societate a controversatului om de afaceri covăsnean Erdely Ede. Odată cu intrarea în faliment a societăţii, terenurile au fost cumpărate la licitație de CL Sfântu Gheorghe, cu 5.550.000 lei. Trei sferturi din suprafaţa de la Câmpu Frumos reprezintă terenuri agricole, iar pe restul există diverse construcţii, inclusiv ferme pentru creşterea animalelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
gigi, 22 octombrie 2010
Da de unde? Acolo e nevoie de conditii pentru atragerea firmelor. Cine va oferi 1000 locuri de munca? Primaria? Mai taie din ele... vorba cuiva.
ladoga, 21 octombrie 2010
"Parcul ar urma să ofere în câţiva ani cel puţin 1.000 de locuri de muncă" Papagalul dracului!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.