ACTUALITATE 11 mai 2014

Panou de informare despre păsări dezvelit la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 276 vizualizări

Zeci de copii au participat vineri după masa la dezvelirea unui panou de informare despre speciile de păsări care trăiesc în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. Primăria Sfântu Gheorghe, Asociaţia „Vadon” şi Asociaţia „Fundament” au celebrat Ziua păsărilor şi a arborilor, și cu această ocazie a fost inaugurat și panoul Păsări în Parcul Elisabeta, lângă terenul de joacă.

Viceprimarul Sztakics Éva a catalogat evenimentul ca fiind unul pozitiv. „Mă bucur că în Sfântu Gheorghe avem un parc unde cetățenii orașului pot fi aproape de natură. Oamenii din oraș s-au cam rupt de natură, dar cred că acest panou este un pas în a înțelege și a cunoaște mai bine speciile care trăiesc în jurul nostru” – a declarat Sztakics Éva.

Președintele Asociației „Vadon”, Demeter János, a spus că panoul pare mic, însă conține informații prețioase. Acesta a vorbit și despre faptul că pe panou există și un cod QR, care poate fi citit cu telefoanele inteligente, și cu care se va deschide pagina Asociației, iar cei interesați pot obține mai multe informații despre diferite specii, și pot chiar asculta sunetele scoase de diferitele păsări.

Reprezentanta Asociației „Fundamentum”, Nagy Tünde, a spus că ideea amplasării acestui panou s-a născut în 2013, și că acesta poate fi folosit și ca material didactic pentru educatoare sau învățătoare, și de ce nu, și pentru părinții întrebați de cei mici despre păsările pe care le văd în parc.

După ceremonia de dezvelire a panoului cei prezenți au participat la un tur al Parcului Elisabeta și au avut ocazia de a descoperi arborii, păsările şi florile din parc cu ajutorul dr. Bartalis Ildikó şi dr. Antal Noémi, profesori ai Universităţii Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.