ACTUALITATE 2 februarie 2015

Oamenii sunt în general mulțumiți de serviciile oferite de Tega

de Székely Emőke | 320 vizualizări

Societatea de salubrizare Tega a comandat un sondaj pentru a verifica dacă locuitorii județului sunt sau nu mulțumiți de calitatea serviciilor oferite, de comportamentul angajaților, dar și pentru a avea o situație asupra cerințelor, nevoilor populației în ceea ce privește deszăpezirea sau colectarea de deșeuri.

Potrivit rezultatelor prezentate de conducerea Tega, locuitorii din Sfântu Gheorghe folosesc în proporție de 100% serviciile societății, în timp ce acest procent este de 88% în mediul rural. În comune și sate procentul de colectare selectivă este de doar 32%, însă, spun reprezentanții societății, acest procent crește la aproape 70% dacă luăm în considerare faptul că la țară hârtia este folosită la foc, resturile de mâncare se dau animalelor, iar deșeurile vegetale merg la compostul din gospodărie.

În ceea ce privește angajații societății, clienții Tega sunt mulțumiți cu comportamentul acestora în proporție de 70%. „Oamenii au spus că își doresc în continuare ca angajații noștri să fie cei care merg să colecteze banii pe facturile emise, așadar vom păstra acest serviciu, însă îl vom îmbunătăți în sensul că vom trimite acești angajați la cursuri de perfecționare” – a declarat directorul Tega, Tóth-Birtan Csaba.

La capitolul probleme, oamenii din mediul rural au spus că ar fi nevoie de mai multe recipiente pentru colectare selectivă, dar și de campanii de debarasare mai frecvente. „În comune și sate clienții au spus că recipientele pentru colectare selectivă sunt prea departe unul de cealălalt, așadar ar fi nevoie de mai multe. De asemenea, oamenii doresc să organizăm mai des campanii de debarasare. O posibilă soluție pentru acest al doilea aspect este aceea de a ajunge la un acord cu administrațiile publice locale care să ne pună la dispoziție un spațiu unde localnicii ar putea aduce aparatele electronice sau electrocasnice vechi, și când se adună mai multe, vom merge și le vom ridica” – spune Tóth-Birtan Csaba.

Sondajul a fost efectuat de o firmă de specialitate pe un eșantion de 967 de persoane, 47% dintre aceștia fiind locuitori ai municipiului Sfântu Gheorghe, restul de 53% stau în localități rurale în care Tega desfășoară activități de salubrizare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
pitagora, 4 februarie 2015
Pardon ! Doamna Pitagora
, 3 februarie 2015
De cand e Szekely Emoke salariata la Tega, domnule "Pitagora"? :)
pitagora, 3 februarie 2015
Din moment ce exista monopol in colectarea deseurilor menajere,orice sondaj privind calitatea serviciilor oferite este irelevant. Iar un articol scris de un salariat al acestei societati nu poate fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.