ACTUALITATE 29 martie 2012

O singură firmă din Covasna înscrisă la Expowood 2012

de Székely Emőke | 51 vizualizări

Termenul limită de înscriere la expoziţia care va avea loc la sfârşitul lunii mai la Braşov expiră peste două săptămâni.

Firme prestigioase din domeniul exploatării forestiere și a prelucrării lemnului își vor da întâlnire la Expowood 2012, eveniment ce va avea loc la Brașov în perioada 23-26 mai. Târgul de Industria Lemnului și Exploatări Forestiere este organizat de către Camera de Comerț și Industrie Brașov în colaborare cu Imageline SRL.

Organizatoarea expoziției, Pál Zsuzsanna, a declarat că standurile s-au ocupat deja în proporție de 80%, deși mai sunt două săptămâni până la expirarea termenului limită de înscrieri. „S-au înscris firme de prestigiu din Europa, cum sunt reprezentanțele Biesse, SCM, Posch, John Deere sau Mulbock, care sunt producători consacrați în domeniu. Brașovul este un important centru al industriei de profil din țară, așadar nu este de mirare că expozanții din acest oraș au o mare pondere la târg. În ceea ce privește județul Covasna, deocamdată s-au înscris numai cei de la Clusterul Green Energy, ei vor expune cazane care funcționează cu biomasă. Ei vor face o prezentare a acestei noutăți,  fiind singurii care vor aduce acest tip de produse, promovând astfel și plantațiile energetice” – ne-a declarat Pál Zsuzsanna.

În județul Covasna exploatarea forestieră este un domeniu răspândit, dar profilul târgului este tehnologia. Se pare că cei din industria lemnului din Covasna nu sunt foarte atrași de noutățile tehnologice în domeniu, interesul lor pentru acest târg fiind unul scăzut. Am sunat reprezentanții a două firme de profil din zona Sfântu Gheorghe și ambii ne-au declarat că probabil vor merge ca și vizitatori, dar nu doresc să își expună marfa pentru că au deja o piață de desfacere stabilă pe care nu ar schimba-o.

Ocazie bună pentru noi colaborări

Președintele Clusterului Green Energy de la Sfântu Gheorghe, Vajda Lajos, ne-a spus că vor merge la târgul de la Brașov pentru a se face cunoscuți, adăugând că astfel de evenimente sunt ocazii foarte bune pentru a lega relații de colaborare.

Pentru cei care vor să meargă la târg le spunem că paleta produselor expuse va fi una foarte largă, de la utilaje de exploatare a lemnului și procesat cherestea, la tehnologie de produs mobilă și prelucrat lemn masiv.

O pată de culoare a evenimentului va fi prezența pe data de 24 și 25 mai a echipei Stihl TimberSport, care este de fapt Lotul Național al României, reprezentând țara la Campionatele Europene de tăiat lemne. Ei le vor prezenta curioșilor măiestria lor profesionistă în tăiat lemne.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc miercuri, 23 mai la ora 12, la Sala de Expoziții Roman SA, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10-18.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.