ACTUALITATE 22 iunie 2014

O nouă amânare în Cazul „Mikó”

de Székely Emőke | 131 vizualizări

Curtea de Apel Ploiești a amânat din nou judecarea cazului retrocedării clădirii Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. De această dată judecătorii așteaptă o declarație din partea Ministerului de Finanțe care va stabili dacă prin această retrocedare a fost creat sau nu vreun prejudiciu statului. Primăria Sfântu Gheorghe a spus de altfel de mai multe ori că orașul nu a suferit niciun prejudiciu, însă este nevoie și de opinia Ministerului Finanțelor. Această declarație a fost solicitată de avocații apărării, iar acuzatul Markó Attila spune că dacă nu există prejudiciu, nu există nici infracțiune.

Scrisoarea Ministerului nu a ajuns la Curtea de Apel până la începerea procesului, însă Finanțele din județul Buzău au trimis un act judecătorilor prin care spun că retrocedarea a adus un prejudiciu de 4,6 milioane de lei. „Această instituție nu are nimic de-a face cu acest caz, nimeni nu le-a cerut să își spună opinia. Procurorii DNA și avocații noștri au căzut de acord să nu ia în considerare acest document” – spune acuzatul Markó Attila.

O primă sentință în cazul retrocedării clădirii Liceului „Székely Mikó” a fost dată de judecătorii Tribunalului Buzău, și anume trei ani de închisoare cu executare pentru doi dintre membrii Comisiei de Restituire a Imobilelor (Markó Attila și Marosán Tamás), și trei ani cu suspendare pentru cel de-al treilea membru, Silviu Clim. Sentința a fost însă atacată.

Următorul termen a fost fixat pentru 22 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, 23 iunie 2014
Pana cand se va mai prelungi judecata? Procurorii aia chiar nu pot intui cererile judecatorului?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.