ACTUALITATE 3 martie 2022

O clădire situată în Sfântu Gheorghe va fi demolată de Consiliul Județean Covasna

de David Leonard Bularca | 5682 vizualizări

Care este motivul autorităților

O clădire situată pe strada Gábor Áron, nr. 14, din Municipiul Sfântu Gheorghe, va fi demolată de autorități. Decizia a fost luată de Consiliul Județean (CJ) Covasna în cea mai recentă ședință a aleșilor județeni, de joi, 24 februarie. Imobilul a aparținut în trecut Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune - Háromszék”, însă a fost preluat în luna aprilie a anului 2021 în proprietatea județului. 

Clădirea are o suprafață de 133 de metri pătrați, iar terenul este de 404 metri pătrați. Valoarea de inventar a locației este de 137.272,58 lei, conform procesului verbal de predare – primire dintre CJ Covasna și foștii proprietari.  

Autoritățile au decis demolarea clădirii pentru că ar fi neutilizabilă, se arată în referatul de aprobare semnat de președintele CJ, Tamás Sándor.

„Imobilul în cauză se află într-o stare avansată de degradare; structura acoperișului fiind din lemn, acesta a putrezit, fapt ce a condus la căderea mai multor țigle; lipsa porțiunilor mari de învelitoare (țigle) a condus la udarea permanentă a planșeului de lemn, care cu trecerea timpului s-a prăbușit parțial în mai multe încăperi; structura de rezistență, cât și pereții exteriori din cărămidă, în lipsa tencuielii adecvate, sunt grav avariate; din cauza apelor meteorice care nu sunt evacuate corespunzător, au apărut tasări inegale ale fundațiilor, cauzând astfel crăpături în pereții de zidărie din cărămidă (...). Clădirea este neutilizabilă din toate punctele de vedere, astfel fiind justificată intervenția de demolare”, se arată în acte. 

Clădirea ar fi fost construită înainte de anul 1989. În documente nu se precizează și când va fi demolată. 

Sursa foto: acte CJ Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.