ACTUALITATE 16 iunie 2013

Numărul persoanelor care primesc ajutor social este în scădere

de Székely Emőke | 47 vizualizări

Asta nu înseamnă însă că nivelul de trai a crescut faţă de anii trecuţi

Şeful Direcției de Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, Tankó Vilmos, a declarat recent că numărul celor care beneficiază ajutor social este în continuă scădere de la lună la lună, motivul fiind acela că oamenii nu se mai încadrează în condițiile legii.

„La ora actuală 250 de familii beneficiază de ajutor social, în timp ce în 2002, de exemplu, 1.200 de familii beneficiau de acest ajutor. Asta nu înseamnă că adulții din sute de familii și-au găsit locuri de muncă, ci că nu se încadrează în condițiile impuse. Beneficiarii acestui ajutor trebuie să aducă adeverințe în fiecare lună de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în trecut adeverințele le aduceau odată la 6, apoi odată la 3 luni” – spune Tankó.

Acesta a spus că multă lume nu se duce lunar la AJOFM pentru adeverință sau refuză locul de muncă propus, și astfel nu mai primește ajutor social. Nu primesc ajutor nici cei care au primit amenzi, dar nu le-au achitat. În cele mai multe cazuri este vorba de amenzi încasate pentru furt de lemne.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.