Nu sunt soluţii pentru zgomotul produs la îngrijirea spaţiilor verzi
Tot mai mulţi cetăţeni reclamă zgomotul produs de lucrările de îngrijire a spaţiilor verzi din jurul blocurilor
Tot mai mulţi cetăţeni se arată deranjaţi de zgomotul produs de lucrările de îngrijire a spaţiilor verzi din jurul blocurilor pe care le efectuează angajaţii societăţii de salubrizare Tega SA Sfântu Gheorghe. Potrivit oamenilor, tăierea ierbii și reamenajarea acestor spaţii încep dis de dimineaţă, cu zgomote mult prea puternice, care trezesc copiii acum, pe timpul vacanţei.
O altă problemă sesizată de unii cetăţeni se leagă de faptul că unii angajaţi ai Tega nu s-ar ocupa doar de tunderea ierbii și cosmetizarea acestor spaţii verzi, ci chiar și de tăierea copacilor, fie că aceștia încurcă sau nu, fie că sunt sănătoși sau nu.
„Ne cerem scuze pentru deranjul provocat oamenilor, dar alte ore nu putem identifica. Dacă am lucra seara ar fi exact aceeași problemă, iar pe timpul verii, când afară sunt peste 30 de grade, nu prea avem cum să trimitem oamenii în căldura aceea“, a explicat directorul Tega, Toth Birtan Csaba. În ceea ce privește reclamaţiile unor cetăţeni legate de tăierea copacilor, directorul Tega susţine că lucrătorii societăţii de salubrizare nu sunt îndreptăţiţi să taie copacii decât în cazuri excepţionale, când aceștia cresc aiurea în gardurile vii.
„Cei care sesizează astfel de comportamente sunt rugaţi să vină la mine, pentru a identifica acei lucrători care se ating de copaci. Spun de pe acum că voi sancţiona astfel de comportament, deoarece angajaţii trebuie să se ocupe strict de tunderea ierbii“, a mai spus Toth.
Mai mult de jumătate din cele 160 de asociaţii de proprietari din Sfântu-Gheorghe au încheiat contracte cu societatea de salubrizare Tega pentru întreţinerea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. Pentru întreţinerea spaţiilor de către Tega, s-a stabilit un preţ lunar de 1,55 de lei/fiecare locuitor, urmând ca în cazul în care asociaţiile aleg contractele cu municipalitatea, membrii aparţinători acestora să-şi asume responsabilitatea pentru întreţinerea spaţiilor. Primăria Sfântu-Gheorghe a anunţat că, în cazul neîncheierii niciunui contract, asociaţiile care vor rămâne pe dinafară vor fi amendate cu câte 1.000 de lei. Potrivit lui Toth Birtan Csaba, cele mai multe asociaţii s-au îndreptat însă spre societatea de salubrizare – peste 85 (însumând 12.500 de persoane).