ACTUALITATE 28 ianuarie 2016

Noi oportunităţi de carieră pentru elevii de la „Nicolae Bălcescu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1441 vizualizări

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului va încheia un parteneriat cu clusterul de textile „Transylvania Textile & Fashion” din Sfântu Gheorghe. Elevii întorsureni care se specializează în domeniul textile vor putea afla ce reprezintă un cluster, care sunt noutăţile în domeniul textilelor sau care sunt posibilităţile de dezvoltare în acest domeniu tehnic.

Managerul clusterului „Transylvania Textile & Fashion”, Bogyó Mirela, ne-a povestit că ideea unui parteneriat între cele două organizaţii s-a născut în momentul în care a avut loc întâlnirea cu profesoara Georgeta Coman de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Întorsura Buzăului, la un eveniment organizat de Şcoala Populară de Arte din Sfântu Gheorghe.

„Ne dorim mult să îi ajutăm pe copiii din Întorsura să vadă lucrurile frumoase ale meseriei şi să le stimulăm creativitatea. În plus, dacă am reuşi să obţinem o finanţare de undeva, nu ar strica să organizăm şi cursuri de antreprenoriat, de marketing, dar şi alte cursuri folositoare, care la licee cu profil tehnic sunt mai puţin întâlnite. Vrem să organizăm activităţi extracuriculare, să le prezentăm elevilor noutăţile şi posibilităţile în domeniul în care elevii se specializează, să le lărgim orizonturile”, ne-a declarat Bogyó Mirela.

Şi Georgeta Coman, profesoara liceului tehnologic întorsurean, specializată în domeniul textile-pielărie, ne-a spus că priveşte acest parteneriat cu optimism: „Prin intermediul colaborării am putea să îi facem pe copiii aceştia să îşi dezvolte creativitatea. Poate că vom putea motiva elevii să confecţioneze haine, pe care mai apoi să le vândă la târguri de profil. Cred că acest lucru i-ar putea împlini profesional. Pentru noi, prioritar este ca elevii să îşi dezvolte anumite sentimente în timpul pregătirii profesionale. Poate această experienţă le-ar putea genera o afinitate faţă de antreprenoriat. Mai mult decât atât, ei vor putea învăţa cum să gestioneze timpul, materialele şi alte resurse necesare unui produs, dar şi cum să se lanseze pe piaţă”.

„Urmează să ne întâlnim să discutăm detaliile. Cred că o să mergem noi la liceu să vedem ce condiţii sunt acolo, cum funcţionează atelierul lor şi să începem să facem ceva împreună, a mai spus Bogyó Mirela.

„Învăţământul tehnic este dependent de mediul întreprinderilor. Acest parteneriat ne-ar putea stabili nişte canale de comunicare şi ne-ar ajuta să dezvoltăm cooperarea cu specialiştii şi cu întreprinderile. M-am bucurat să aud de această idee de colaborare. Noi vrem să încercăm şi o dezvoltare a marketingului în domeniul confecţiilor din şcoala noastră. Poate această colaborare ne va sprijini în valorificarea acestor produse. Din punctul nostru de vedere există toată deschiderea de colaborare. Întotdeauna avem nevoie de parteneri care pot să ne ajute să ne deschidem spre dezvoltare şi noutate”, ne-a mărturisit şi directoarea Liceului „Nicolae Bălcescu”, Petruţa Modroiu.

Reprezentanţii liceului spun că în prezent în Întorsura Buzăului sunt circa 50 de elevi care învaţă la domeniul textile şi care vor putea beneficia de pe urma acestui parteneriat.

Clusterul „Transylvania Textile & Fashion” nu este la prima colaborare cu un liceu de profil tehnic. Acesta are încheiată o colaborare şi cu Liceul Textil din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.