ACTUALITATE 27 noiembrie 2012

Navetiști mulți, bani puțini

de Székely Emőke | 563 vizualizări

Navetisti multi, bani putiniDecontarea abonamentelor de transport ale elevilor navetiști este o problemă la nivel național, conform şefului Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma.

„La nivel de județ Covasna am reușit să onorăm datoriile pentru transport pe luna mai. Este o problemă pentru că Ministerul Educației a stabilit suma anuală de 30 de milioane de lei pentru acoperirea acestor costuri, dar valoarea de acum a abonamentelor care trebuie decontate este de 180 de milioane de lei. Desigur, diferența este dată de faptul că în urma inflației s-au scumpit abonamentele. În județul Covasna avem 3.025 de elevi navetiști” – spune Keresztély Irma.

Șeful IȘJ a precizat că probleme se ivesc și la decontarea abonamentelor cadrelor didactice. Aceste costuri sunt suportate de către consiliile locale. „Probleme se ivesc în mediul rural, unde banii sunt puțini. Ne amintim cu toții de cazul de la Vâlcele, unde din cauza neplății acestor drepturi cadrele didactice au făcut grevă” – afirmă Keresztély.

În legătură cu învățătorii și profesorii navetiști, inspectorul șef spune că aceștia nu au nicio motivație de a rămâne în localitățile unde predau după terminarea programului. Pentru a îmbunătăți acest lucru, Consiliul Județean Covasna va sprijini sub formă de proiecte activitățile „Școală după școală”.

Teme articol: bani IŞJ naveta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.