ACTUALITATE 24 august 2011

N-a mai avut răbdare și a fost lovit de tren

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări

Un nou accident feroviar s-a petrecut în județul nostru luni seară, la trecerea cu calea ferată situată în dreptul Haltei CF Belani. Potrivit Poliției de Transporturi Feroviare (TF) Covasna, accidentul s-a petrecut la trecerea de nivel cu calea ferată, unde deși există indicatoare de prioritate „STOP”, „ Crucea Sfântului Andrei” şi o plăcuţă adiţională „Atenţie la tren!”, un bărbat din  comuna Poian nu a oprit la atenționări și a intrat în coliziune cu un tren.

Primele cercetări au relevat faptul că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, conducea un cap tractor care tracta o căruţă artizanală confecţionată din lemn, pe o singură osie, umplută cu saci cu grâu, nu a oprit așa cum indicau elementele semnalizatoare și a intrat în coliziune cu trenul de persoane 14740, care circula pe relaţia Breţcu-Târgu Secuiesc.

Impactul a dus la rănirea gravă a șoferului de pe tractor, bărbatul ajungând la Spitalul Judeţean, unde a fost internat pentru investigaţii şi tratament; autovehiculul pe care îl conducea a fost avariat în proporţie de 90%. Din cauza accidentului, trenul a avut o întârziere de 100 minute, iar poliţiştii continuă ancheta în acest caz.

În urmă cu două luni, un alt bărbat, aflat la volanul unui automobil, a traversat calea ferată din Bodoc, fără să țină cont de semnalele luminoase care anunțau venirea unui tren. Șoferul respectiv a fost însă mai norocos decât cel din Poian, reușind să iasă singur din mașina distrusă în impactul cu trenul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.