ACTUALITATE 15 februarie 2022

Motivul pentru care întorsurenii abonați la serviciul de energie termică al orașului au rămas fără căldură

de David Leonard Bularca | 2007 vizualizări

Defecțiunea a fost remediată între timp

Cetățenii din orașul Întorsura Buzăului, cunoscut și ca „polul frigului din România”, abonați la serviciul public de încălzire, au rămas de marți noapte fără căldură în locuințe, din cauza unei defecțiuni a centralei. Problema ar fi pornit de la rumegușul folosit pentru alimentarea acesteia, care conținea și rășină, a declarat, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, directorul centralei, Sala Elemér.

Defecțiunea a fost anunțată și de autorități pe pagina de Facebook a primăriei, într-un mesaj prin care cetățenii au fost informați că se sistează temporar furnizarea agentului termic.

Directorul Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică al orașului Întorsura Buzăului ne-a spus marți, în jurul orei 13:30, că problema a fost rezolvată între timp.

„S-a rezolvat, am pus în funcțiune de vreo două ore. Azi-noapte s-a blocat sistemul de antrenare al grătarului. Tocătura pe care am băgat-o a avut conținut de rășină. A trebuit să răcim ca să intrăm înăuntru să curățăm zgura aceea care a rămas după ardere”, a declarat Sala Elemér. Tot el a precizat și că defecțiunea centralei a fost sesizată în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 00:00.

Se preconizează că până marți seara centrala va furniza energie termică la parametrii normali.

„De două ore am aprins focul, numai că a fost mai frig, a stat și mai mult, sistemul e răcit. Îi ia un pic mai mult, în loc de patru ore, cam în șase ore se va încălzi la parametri, pe la vreo 18:00 va fi pe la 65 de grade”, a detaliat directorul centralei din Întorsura Buzăului.

Problema privind furnizarea energiei termice a fost sesizată de cetățeni și pe diferite grupuri de Facebook, marți dimineața. 

Cea mai geroasă dimineață din acest an a fost înregistrată chiar la Întorsura Buzăului, pe 25 ianuarie, când s-au raportat minus 26 de grade, după cum am scris în ziarul Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro la acea vreme. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.