ACTUALITATE 23 iulie 2018

Monumentul Ostașului Român intră în reabilitare

de Geanina Lupșa | 698 vizualizări

Termenul de execuție a lucrărilor este de două luni

Lucrările de reabilitare a monumentului Ostașului Român din Sfântu Gheorghe vor începe în data de 30 iulie. Licitația pentru reabilitare a fost câștigată de  o firmă din Tecuci, județul Galaţi, iar valoarea contractului este de 239.900 de lei, plus TVA, banii fiind alocați din bugetul local, potrivit viceprimarului municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba.

,,Termenul de execuție este de două luni. Astăzi s-a emis și avizul de începere a lucrării, dar începând cu 30 iulie, fiindcă se pare că săptămâna aceasta și la începutul săptămânii viitoare vremea o să fie destul de rea și oricum nu se poate lucra și atunci le  reducem din termenul la care au voie conform contractului, nu am vrut să le creăm neplăceri”, a declarat, vineri, pentru Observatorul de Covasna, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Anul trecut autorităţile locale au alocat suma de 220.000 de lei pentru reabilitarea monumentului, însă nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţii, susțin reprezentanții primăriei.

Statuia Ostaşului Român, realizată din bronz de sculptorul Balogh Péter, a fost dezvelită pe 18 septembrie 1974, în memoria luptelor de eliberare a oraşului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţia fascisto-hortystă în 8 septembrie 1944.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.