ACTUALITATE 15 decembrie 2014

Moartea căprioarei i-a adus acuzații de braconaj unui tânăr

de Székely Emőke | 526 vizualizări

Un tânăr de 21 de ani din Bățani a lovit cu mașina o căprioară, și pentru că nu a anunțat evenimentul, este cercetat acum pentru braconaj.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băţani s-au sesizat din oficiu vineri, cu privire la faptul că tânărul, în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe Drumul Judeţean 131, a lovit o căprioară ce se afla pe acostament, iar după ce a constatat că aceasta a decedat, a ridicat-o fără a anunţa autorităţile, apoi şi-a continuat drumul. Șoferul a fost depistat ulterior în trafic pe raza localităţii Băţanii Mici, iar la controlul autovehiculului a fost găsită căprioara fără viaţă. Animalul a fost ridicat şi predat pe bază de dovadă gestionarului fondului de vânătoare nr. 5 Baraolt din cadrul A.J.V.S.P. Covasna, iar tânărul este acum cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Polițiștii îndeamnă ca în cazul în care vă confruntaţi cu o astfel de situaţie să nu luaţi animalul lovit indiferent dacă acesta este în viaţă sau nu. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani, sau cu amendă. Dacă aţi lovit un animal sălbatic anunţaţi imediat evenimentul prin numărul unic de urgenţă 112, iar organele abilitate vor interveni pentru ridicarea şi transportarea acestuia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
oau, 16 decembrie 2014
Poate sa-mi spuna cineva ce se intampla cu acel animal dupa ce a fost ridicat de catre organele abilitate? sau iese o tocana buna ????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.