ACTUALITATE 19 noiembrie 2013

Miting la Hotelul Montana din Covasna

de Monica Vrânceanu | 611 vizualizări

Oamenii vor siguranța locului de muncă

Salariații de la Hotelul Montana din stațiunea Covasna vor organiza vineri, 22 noiembrie, un miting de protest în fața Hotelului, invocând lipsa de comunicare din partea administratorului SC Sind Tour Trading SRL. Decizia a fost luată marți, ca urmare a faptului că nici până acum SC Sind Tour Trading SRL nu a încheiat un protocol cu salariații, în vederea garantării locurilor de muncă și acordării unei indemnizații de 75% pe perioada de extrasezon a iernii, în care nu se va lucra.

Liderul sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că deși s-a solicitat către administratorul Sind Tour Trading un dialog și o rezolvare a situației personalului de la Montana, aceasta nu s-a concretizat.

„(...) Ba mai mult, în ultima perioadă, acești reprezentanți ai firmei de management nu au făcut alte demersuri decât presiuni pe salariații Hotelul Montana în vederea „convingerii” cu modificarea cu acordul părților a contractului individul de muncă din perioadă nedeterminată în perioadă determinată, în așa fel încât o mare parte din ei să intre în șomaj din 1 ianuarie 2014. O altă inspravă s-a consumat acum câteva zile, când s-a suspendat negocierea unui Contract Colectiv de Muncă (CCM) cu reprezentanții salariaților, Sindicatul Sanitas Covasna fiind exclus de la negocieri. Cei de la Sind Tour au motivat  că sunt supărați pe demersurile salariaților Hotelului Montana reprezentați de Sindicatul Sanitas Covasna, încălcând astfel prevederile legale care reglementează această instituție și chiar sfidând deciziile Inspectoratului Teritorial de Muncă. Salariaţii reprezentaţi de Sanitas Covasna au hotărât, văzând ostilitatea, răutatea şi lipsa de onestitate a acestei firme de management, că este necesar să se revolte, prin urmare vineri vom organiza un miting de protest în faţa  Hotelului ”, a declarat Vasile Neagovici, arătând că mitingul din 22 noiembrie, care va fi autorizat conform prevederilor legale, va fi urmat, probabil, de alte proteste.

Conflictul dintre angajații de la Montana și reprezentanții firmei de management Sind Tour Trading este unul mai vechi. În primăvara acestui an au eșuat alte negocieri ale CCM, plus că la un moment dat salariile au fost restante luni bune. Toate acestea, plus nerespectarea altor drepturi, i-au determinat pe oameni să ia decizia de a protesta în zilele care urmează.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.