TURISM 26 mai 2013

Scandal la Hotelul Montana din Covasna

de Monica Vrânceanu | 2146 vizualizări

Președintele Sindicatului Sanitas, dat afară de la negocierile pentru Contractul colectiv de muncă

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a fost scos cu forța din incinta Hotelului Montana din Covasna, la finele săptămânii trecute. Scandalul a pornit joi după-amiază, când, potrivit lui Neagovici, salariații de la S.C. Sind Tour Trading S.R.L. – Hotel Montana din stațiunea Covasna, s-au întâlnit cu directorul general al societății, Joos Attila, în scopul de a discuta mai multe aspecte legate de contractele de muncă. Vasile Neagovici susține că Joos l-a dat afară din hotel, încercând să-l elimine „dintr-o posibilă negociere a unui Contract Colectiv de Muncă”.

„Conducerea Sanitas Covasna se arată indignată și consternată de evenimentele petrecute în cursul zilei de 23 mai, când directorul general al societății, Joos Attila, în încercarea de a elimina Sindicatul Sanitas Covasna dintr-o posibilă negociere a unui CCM, a hotărât în prezența a 74 de salariați scoaterea președintelui organizației, adică a subsemnatului, cu forța din incinta hotelului, de către firma de pază și protecție care asigură paza în hotel – sub amenințarea și a agentului de pază cu rezilierea contractului imediat. Cert este că subsemnatul a fost scos prin forță din sala de ședință, lucru nemaiîntâlnit, cred, în ultimii 23 de ani de la Revoluție în județul Covasna”, a declarat Vasile Neagovici.

Potrivit lui Neagovici, societatea este proprietatea CNSLR Frăția, adică inclusiv a Sindicatului, ceea ce face ca totul să fie și mai revoltător.

„(...) Tupeul și agresiunea acestui director nu pot fi tolerate sub nicio formă, astfel că, în cursul zilei de luni (astăzi, n.r.), Consiliul Județean al organizației va hotărî toate măsurile care se vor lua împotriva acestui act revoltător și nemaiîntâlnit al unui individ ajuns întâmplător și vremelnic în această funcție de director”, a mai spus Neagovici.

Vasile Neagovici susține că în cadrul complexului hotelier există o stare de tensiune foarte ridicată, ca urmare a faptului că salariații de aici au primit, în ultimele 40 de zile, venituri de aproximativ 200-300 de lei, chiar dacă au avut foarte multe obligații și sarcini de lucru.

Urmare a acestei situații și a incidentului de săptămâna trecută, conducerea Sanitas Covasna a solicitat conducerii și Adunării Generale a Acționarilor CNSLR Frăția revocarea urgentă din toate funcțiile a directorului general Joos Attila și a celor care sunt în echipa acestuia, numindu-i „complici și acoliți”.

Directorul Joos Attila nu a putut fi contactat, astfel că punctul său de vedere nu a putut fi redat.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.