ACTUALITATE 12 august 2011

Ministrul de Interne, la Târgu Secuiesc

de Monica Vrânceanu | 52 vizualizări

Traian Igaş a luat parte la deschiderea concursului naţional al pompierilor voluntari

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, s-a aflat ieri în judeţul Covasna, la Târgu-Secuiesc, unde a luat parte la deschiderea finalei naţionale a Concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Ministrul Traian Igaş a ajuns la Târgu Secuiesc ieri dimineaţă cu un elicopter, imediat după aterizare luând parte la festivitatea de deschidere a evenimentului care a adunat la noi în judeţ pompierii voluntari din toată ţara. La festivitatea de deschidere au mai participat, printre alţii, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonel Marcel-Sorin Lucaciu, preşedintele Consilului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor,  subprefectul Valentin Ionaşcu, primarul mun. Târgu Secuiesc, Racz Karoly, liderul PDL Dan Manolăchescu şi întreaga conducere a ISU Covasna.

În cuvântul său de deschidere, Traian Igaş a vorbit despre importanţa serviciilor voluntare care se implică în situaţiile de urgenţă, salutând totodată echipa reprezentativă a unei localităţi din Arad, aparţinătoare Colegiului pe care îl reprezintă ministrul în Senatul României. Igaş a apreciat competiţiile de genul celei care are loc la Târgu Secuiesc ca fiind foarte benefice nu doar pentru faptul că le oferă pompierilor şansa de a-şi demonstra măiestria ci şi pentru că adună laolaltă atât de mulţi profesionişti, toţi dornici să-şi demonstreze cât mai mult priceperea.

 

Igaş crede în seriozitatea UDMR

 

Referindu-se la teme politice şi la soarta actualei Coaliţii, ministrul PDL şi-a exprimat încrederea în partenerii de la UDMR, arătând că nici chiar discuţiile în contradictoriu pe tema reorganizării administrative nu ar putea duce, în opinia sa, la ruperea Coaliţiei.

Poziţia partenerilor de Coaliţie o vom şti în totalitate atunci când vom finaliza toate discuţiile pe tema reorganizării. După cum bine ştiţi, sunt constituite deja grupuri de lucru pe această temă, o parte din problematică este preluată la MAI, noi conducem cel mai mare grup de lucru din Coaliţia de guvernământ şi cred că până în luna septembrie vom putea veni cu o variantă ieşită în urma dezbaterilor. Spun că reorganizarea at trebui făcută, dacă există voinţă politică, în acest an, pentru că în 2012 este un an electoral, în care vom intra în alegeri, iar noile structuri vor trebui să funcţioneze pe structuri modificate. UDMR până în momentul de faţă, din discuţiile pe care le-am purtat personal cu cei de acolo, are o anumită deschidere şi disponibilitate de a discuta şi de a analiza toate propunerile venite din interiorul Coaliţiei”, a declarat ministrul Igaş.

Potrivit acestuia, nu se poate vorbi despre o rupere a Coaliţiei, ministrul fiind de părere că cei din UDMR şi-au dovedit până acum seriozitatea, dedicându-se în totalitate programului de guvernare în această perioadă grea.

Ministrul Traian Igaş a plecat de la Târgu Secuiesc la scurt timp de la deshiderea oficială a competiţiei organizată de ISU Covasna în colaborare cu autorităţile judeţene. La competiţie,  care se desfăşoară pe Stadionul municipal din Târgu Secuiesc şi care se va încheia astăzi,  participă 19 echipaje din 17 judeţe ale ţării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.