ACTUALITATE 16 februarie 2014

Mii de vizitatori la expoziția de animale mici

de Székely Emőke | 177 vizualizări

Expo animale mici februarie 2014 - 02Expo animale mici februarie 2014 - 01

Sute de iepuri şi păsări au fost înșirate la sfârșitul săptămânii în sala sporturilor municipală, unde a avut loc o nouă ediție a Expoziției organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Trei Scaune, în colaborare cu Camera Agricolă Covasna.

Evenimentul a fost deschis vineri, și din primele ore au apărut zeci, chiar sute de copii curioși, care au zăbovit lung lângă cuștile necuvântătoarelor. Fiecare și-a ales preferatul și și-a propus să ceară părinților ba un iepuraș, ba un porumbel. Printre exemplarele expuse s-au regăsit numeroase animale premiate la diferite competiții de gen, ceea ce arată priceperea crescătorilor covăsneni.

„Mi se pare un eveniment frumos, mai ales pentru copii. Venim în fiecare an cu cei doi copii, biletul de intrare este mai mult decât accesibil, copiii au reducere chiar și din acel un leu cerut de la adulți. De asemenea mi se pare un lucru bun faptul că organizatorii sunt amabili și le răspund copiilor la fiecare întrebare, oricât de ciudată ar fi ea” – ne-a declarat o mamă.

Organizatorii s-au arătat extrem de mulțumiți şi spun că niciodată nu au avut atât de mulți vizitatori. „Vineri și sâmbătă am vândut în total 3.500 de bilete, iar duminică încă în jur de 1.000. Numărul vizitatorilor a fost însă și mai mare pentru că preșcolarii au avut acces gratuit, iar vineri au venit sute de copii de la mai toate grădinițele din oraș. A fost un eveniment reușit, iar noi ne-am atins scopul, acela de a arăta aceste exemplare mai ales copiilor. De asemenea, ne-am gândit ca o familie cu patru membri să poată vizita expoziția cu bani puțini, de aceea prețul biletului a fost de doar 1 leu pentru adulți și 50 de bani pentru copii” – ne-a declarat organizatorul Pünkösti Zsolt.

La ediția din acest an au fost prezenți aproape 40 de crescători, iar numărul animalelor expuse a fost de 400.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.