ACTUALITATE 5 mai 2014

Mihai Răzvan Ungureanu în campanie la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 211 vizualizări

Farkas Ambrus este candidatul Forţei Civice Covasna pentru alegerile europarlamentare

Fostul premier al României și lider al Partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a aflat duminică seara într-o scurtă vizită la Sfântu Gheorghe. Vizita face parte din turneul său electoral, și cu această ocazie a fost lansată oficial și candidatura lui Farkas Ambrus, propus de Forța Civică Covasna la alegerile europarlamentare.

„Este de muncă. E de bătut țara și de convins oamenii. Există o șansă în România, într-o țară în care clasa politică e mult sub așteptările românilor. Mergem mai departe și cu prieteni și colegi, oameni care sunt toți cu o bună biografie profesională și serioși și cinstiți, cu ei putem merge mai departe. Acesta este Partidul Forța Civică” – a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Acesta a mai spus că oamenii ar trebui să voteze Forţa Civică pentru că partidul are candidaţi care acum au înțeles că trebuie să iasă din așteptare și să intre în politică. „Noi le propunem tuturor să îi schimbăm cu forța pe toți cei care sunt azi la conducere. E vorba de Forța Civică, „Schimbă-i cu Forța” este sloganul nostru. Există o diferență pe care ne-o asumăm și în care credem între ceea ce reprezentăm noi, viitorul, și ceea ce reprezintă ei, trecutul. Iar granița dintre viitor și trecut se trasează anul acesta, în 2014” – spune Ungureanu.

În ceea ce privește candidații pentru europarlamentare, Ungureanu a spus că cei mai mulți vor fi peste 20 de ani pensionarii României, dar au înțeles că acum este momentul schimbării pentru ca din 2014 fiecare să trăiască conform așteptărilor sale. „Se poate așa ceva. Dar într-un singur mod: prin implicarea tuturor. Eu nu am cum să promit muncă. Dar pot să vă spun sigur că dacă toată lumea pune mâna, rezultatele vor apărea. De promis nu am ce promite” – a conchis M.R. Ungureanu.

Candidat covăsnean pe lista Forţei Civice

Candidatul covăsnean al Forței Civice pentru europarlamentare, economistul Farkas Ambrus, s-a născut în 1973 în Slobozia, dar de la vârsta de 4 ani trăiește în Sfântu Gheorghe. Aici a absolvit liceul, după care a terminat Facultatea de Studii Economice la Universitatea Transilvania din Brașov. Are o experiență de 16 ani în domeniul bancar, iar în ultimii 7 ani s-a ocupat de fonduri europene, așadar nu este de mirare că își conturează și programul electoral în jurul acestei probleme.

„Programul meu se concentrează pe fondurile europene. Deoarece experiența mea se extinde atât pe beneficiari, IMM-urile în sine, cât şi pe autoritățile contractante (am lucrat ca și Administrator Regional de Fond în cadrul programului Phare, dar și ca evaluator independent pentru Ministerul Fondurilor Europene), pot spune că problema îmi e familiară din toate unghiurile posibile. Astfel, în perioada de programare 2007-2013, peste 85% dintre fondurile europene au fost acordate autorităţilor publice locale şi investiţiilor în infrastructură. Dar în acest moment cea mai slabă absorbţie se înregistrează tocmai în aceste domenii. Atunci când lumea vorbeşte de un grad de absorbţie mic şi acuză mediul privat pentru aceasta, greşeşte. Cererile de proiecte lansate pentru mediul privat au avut în mod constant o participare cu proiecte de peste 150% faţă de fondurile puse la bătaie, cel puţin în domeniile de interes economic, deci problema nu este aici. Problema este la autorităţile locale, care sunt incapabile, în pofida descentralizării, să-şi susţină o strategie coerentă de dezvoltare locală şi regională. Propunerea mea ar fi să se vizeze mai mult domeniul privat, pentru că acesta aduce dezvoltare economică certă. În plus, IMM-urile, pe lângă faptul că produc plusvaloare economică, au grijă de banii lor” – a declarat Farkas Ambrus.

Acesta a mai spus că este mândru de faptul că partidul l-a nominalizat pentru alegeri, și spune că, chiar dacă nu va câștiga, importantă nu este persoana lui, ci ideile, alternativa propusă de Forța Civică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Hodor, 6 mai 2014
Cred ca FC impreuna cu MRU are toate sansele,e timpul pentru tineret,pentru ideii moderne,pentru revolutie,ne-am saturat de pensionari,plagiatori si marinari
andrei, 6 mai 2014
Mult succes domnului Ungureanu si Fortei Civice se arata a fi singurul partid cu candidati tineri, cu studii superioare si fara dosare penale. Sper sa fiti rasplatiti cu cat mai multe locuri in PE citeste integral
lili, 6 mai 2014
MRU = o mare dezamagire... din pacate.... Se pare ca in politica chiar si cei mai buni "se strica", "epidemia" ii atinge pe toti, "epidemia" de vorbe goale ... Pacat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.