Medicul care a lăsat o bătrână din Braşov să plece de la spital este din Sfântu Gheorghe
Bătrâna a fost găsită decedată pe un câmp din apropiere
Cazul bătrânei de 82 de ani din Brașov, care a fost lăsată să plece de la spital în pijamale și care a fost găsită decedată pe un câmp a doua zi, a umplut paginile ziarelor. Ancheta internă a spitalului din Brașov, de unde a plecat femeia, a arătat că medicul care a lăsat-o să plece nu avea contract cu unitatea medicală respectivă, ci lucrează la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.
În fapt medicul Veronica Grigore, medic reumatolog la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, a fost de gardă la Brașov după ce o colegă de-a ei, dr. Eva Ionel, a rugat-o să-i țină locul pentru că nu se simțea bine. În acest timp la spital a fost adusă bătrâna de 82 de ani, care a refuzat internarea și a semnat pentru a pleca acasă. Aceasta însă se pare că suferea de o boală neurologică, nu a mai știut unde se află, și a murit înghețată pe un câmp. Conducerea Spitalului „Tractorul” din Brașov a declanșat o anchetă internă, iar familia bătrânei a anunțat și poliția, care de asemenea anchetează cazul.
Spitalul din Sfântu Gheorghe nu are competență în acest caz
Managerul Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf”, András-Nagy Róbert, ne-a confirmat că medicul Veronica Grigore este angajata unității pe care o conduce, însă spune că nu are nicio competență în acest caz. „Deschiderea unei anchete în acest caz este de competența spitalului din Brașov. Ei trebuie să vadă în ce condiții a fost medicul Grigore la ei în gardă, din punct de vedere juridic noi nu avem nicio competență. Pe de altă parte oricine are dreptul să facă orice în timpul liber, iar când acest lucru s-a întâmplat, medicul era în timpul liber” – a declarat András-Nagy Róbert. Acesta a adăugat că din discuțiile purtate cu medicul Grigore, aceasta nu a greșit din punct de vedere medical, și că problema ar fi de fapt una a sistemului. „Bătrâna a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe, apoi transferată la secția de boli interne. Pe fișa UPU a pacientei nu figura că aceasta ar suferi de boli neurologice, aici le-ar fi de folos medicilor cardul de sănătate. Doamna doctor a vrut să o interneze, dar aceasta a refuzat. Cred că ar fi nevoie de o reglementare la nivel național, care să spună clar că în asemenea cazuri pacientul să fie dus acasă tot de ambulanță, chiar dacă nu mai este la UPU” – este de părere András-Nagy Róbert.
Cuvinte de laudă la adresa medicului
Managerul spitalului din Sfântu Gheorghe a mai spus că dr. Veronica Grigore lucrează de 6 ani la spitalul covăsnean, a fost medic rezident aici, apoi a rămas ca medic reumatolog. „Este medic reumatolog, iar în ceea ce privește activitatea ei, nu am avut semnale de nemulțumire din partea personalului sau al pacienților. Ba mai mult, de când este la noi, activitatea secției de reumatologie s-a îmbunătățit atât în ambulatoriu, cât și în compartiment” – spune András-Nagy Róbert.