ACTUALITATE 8 mai 2014

Marius Obreja (PNL): „Președintele și premierul încalcă legea, morala și civismul în campanie”

de Székely Emőke | 109 vizualizări

Vicepreședintele Senatului, Marius Obreja (PNL), dezaprobă acțiunile președintelui Traian Băsescu și ale premierului Victor Ponta, despre care spune că folosesc însemnele naționale și mijloacele de comunicare pentru a face campanie electorală.

Constat că cei mai înalți oameni din stat, președintele și premierul României, folosesc fără rușine în campania electorală funcțiile publice, însemnele naționale, mijloacele de comunicare aferente instituțiilor pe care le conduc, într-un mod pe care eu nu l-am mai întâlnit până acum, care se apropie de nerușinare. Cei doi încalcă legea și morala și civismul într-o campanie. Traian Băsescu face propagandă de campanie de la tribuna oficială a președinției cu steagurile României și al Comunității Europene în spate, cu insigna și însemnele de președinte puse la loc vizibil, afirmă public, fără echivoc, cu ce partid votează, pentru cine face campanie, lucruri care fără niciun dubiu încalcă legislația în vigoare. Premierul, în condițiile în care în ultimele săptămâni Guvernul a dispărut din peisajul politic, își canalizează toate vorbele și aparițiile pentru a face campanie pentru PSD” – a declarat Marius Obreja.

În altă ordine de idei, vicepreședintele Senatului a vorbit despre potențiala transferare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) în subordinea Ministerului de Interne. Obreja spune că se opune acestei mutări pentru că, spune el, față de alte servicii de acest gen din alte țări europene, STS-ul românesc are mai multe atribuțiuni: cele legate de operarea și funcționarea apelului de urgență, asigurarea securității și securizarea comunicării între instituțiile statului, și atribuțiunile din zona siguranței naționale, apărării și ordinii publice. „În momentul în care STS-ul este trecut în subordinea unui minister, se încalcă unul din principiile tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, care spune că printre puținele zone în care statul semnatar are drepturi depline sunt cele legate de siguranța națională” – a declarat liberalul. Astfel, prin transferarea Serviciului, UE ar s-ar putea implica în problemele de securitate națională, lucru căruia Obreja i se opune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 9 mai 2014
Cand era la guvernare alaturi de PSD, PNL nu s-a opus deloc trecerii STS in subordinea guvernului! Rusinica!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.