Maratonul Speranţei s-a frânt
Tânărul din Sfântu-Gheorghe care a vrut să strângă bani pentru cei afectaţi de inundaţii a fost nevoit să renunţe la Maraton
Remus Vlăduceanu, tânărul care a pornit în Maratonul Speranţei – un traseu de 200 de kilometri menit să sensibilizeze oamenii pentru a veni în ajutorul celor afectaţi de inundaţiile din acest an, a fost nevoit să renunţe la acest proiect, ca urmare a unor dureri crunte la genunchi.
În vârstă de 29 de ani, Remus plănuise parcurgerea unui traseu de 200 de kilometri în şapte zile – între 23 şi 29 august, traseul cuprinzând cinci masive importante ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în cadrul Maratonului Speranţei – de la Defileul Oltului până la Sfântu-Gheorghe, gândit de el însuşi. Din păcate, după numai o zi de mers, Remus a fost înfrânt de durerile de genunchi care au survenit pe fondul greutăţii pe care o căra în spate şi a deshidratării.
„Am reuşit să parcurg doar o mică parte a traseului pe care l-am dorit, atât cât s-a putut într-o singură zi. Am ajuns pe un vârf deasupra Lacului Bâlea, după care am conştientizat că trebuie să cobor la lac, deoarece riscam să rămân imobilizat într-o zonă izolată. Problema a fost cea a încărcăturii din spate - la un moment dat, coborând pe o pantă mai abruptă, nu am realizat că trebuia să-mi fixez mai bine paşii şi piciorul stâng, de aici a pornit totul...”, a explicat Remus Vlăduceanu.
Acesta spune că încărcătura a fost destul de grea, deşi s-a limitat la un cort, saltea de dormit gonflabilă, câteva tricouri de schimb, mâncare şi apă. „Îmi pare foarte rău, am un gust amar că nu am reuşit să duc la final ceea ce mi-am propus. Am rămas totodată surprins că cei de la Europa FM şi Habitat pentru România, care se arătaseră foarte interesaţi de proiectul acesta, nu au mai dat niciun semn de viaţă - cred că şi dacă ar fi ajuns la concluzia că e neinteresant puteau să mă anunţe”, a mai spus Remus, care s-a oprit din drumul său la Lacul Bâlea, în aşteptarea fratelui său, care să-l aducă acasă.
Inundaţiile care au afectat în ultima vreme judeţul Covasna şi au lăsat fără agoniseala de-o viaţă mai mulţi oameni a căror unică vină a fost aceea de a se afla în calea apelor l-au sensibilizat pe Remus, care a dorit ca prin acest Maraton să-i sensibilizeze pe semenii săi în ideea de a dona bani care să meargă la cei afectaţi de efectele ploilor torenţiale.