ACTUALITATE 29 august 2022

Mai multe străzi din Brețcu ar putea fi asfaltate prin PNI „Anghel Saligny”

de David Leonard Bularca | 454 vizualizări

Comuna Brețcu ar putea primi aproape 4,5 milioane de lei pentru modernizarea mai multor străzi din localitate, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”. Totuși, primarul Dimény Zoltán spune că mai este drum lung până la începerea propriu-zisă a lucrărilor. 

„Sunt mai multe străzi. Practic noi am prevăzut în proiect asfaltarea tuturor străzilor din Brețcu și o parte din Mărtănuș. Ar fi vorba de 3 kilometri, cel puțin, să vedem cum ne încadrăm în sumele care s-au aprobat (...). Vedeți că în fiecare zi prețurile se schimbă, și nu se schimbă cu minus, se schimbă cu plus”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul. 

Dimény Zoltán spune că trebuie puse la punct toate actele cerute de la Ministerul Dezvoltării pentru a se putea semna contractul de finanțare. 

„Eu văd acest program ca fiind foarte, foarte benefic și în folosul comunităților. Nu vorbim numai de drumuri, că sunt și alte proiecte, pe alte laturi din activitatea unui UAT. Însă până ajungem la execuție este un drum destul de lung de parcurs. Noi ne-am apucat de proiectare. După ce se întocmesc toate actele care sunt cerute de Minister pentru implementare, vom semna contractul de finanțare”, a punctat primarul. 

Extinderea rețelei de gaze naturale

Tot prin PNI „Anghel Saligny” autoritățile speră să primească finanțare pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Proiectul a fost depus, iar acum se așteaptă un răspuns, a declarat Dimény Zoltán.

„Mai avem depus un proiect, pentru gaze naturale, extindere rețea gaze naturale pe toată localitatea Brețcu și Mărtănuș. Cu Oituzul deocamdată nu putem să ne extindem, pentru că este o distanță mare. Avem în Brețcu gaz, dar numai în anumite zone. Prin acest program am vrea să extindem în localitatea Brețcu și Mărtănuș”, a detaliat edilul, care a spus că proiectul nu apare ca fiind respins sau declarat eligibil, pentru că este încă în analiză. 

Prin PNI „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, își propune să asigure serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și să reabiliteze drumurile și podurile, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, mdlpa.ro.

În județul Covasna, din totalul celor 182 de solicitări de finanțare, se vor implementa 121 de proiecte, în valoare totală de 1.027.710.662,88 lei, reprezentând aproximativ 57% din cuantumul tuturor cererilor.

Sursa foto: bretcu-bereck.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.