Mai multe cabinete ale Policlinicii Spitalului Județean se redeschid din 2 iunie
Programările online se reiau începând cu data de 25 mai
Conducerea Spitalului Județean anunță că se pregătește de redeschidere și pentru celelalte patologii, altele decât COVID. Mai multe cabinete ale Policlinicii Spitalului Județean vor primi din nou pacienți începând cu data de 2 iunie, doar cu programare online și reguli stricte.
Cabinetele în specialitățile Oncologie, Hematologie, Reumatologie, Cardiologie, Medicină Internă, Neurologie, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Diabetologie, Obstetrică-Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Psihiatrie (Adulți și Copii), dar și Neurologia Pediatrică din cadrul Policlinicii Spitalului Județean se redeschid începând cu data de 2 iunie.
Tot din această dată se vor relua activitățile și în laboratorul de analize mediale, respectiv în cel de imagistică medicală, dar deocamdată doar pentru Rezonanță Magnetică și CT.
„Începând de luni (25 mai) se vor putea face programări online, doar online, subliniez acest lucru, pentru consultații medicale la aceste specialități. Și în continuare o parte din aceste consultații o să tindă spre o consultație online, prin telemedicină. Dar cei care o să vină în spital, la consultații, o să treacă printr-un triaj prealabil, așa cum ne-am obișnuit și până acum. Ținta principală este de a face un screening prealabil și a identifica posibilități de infectare cu COVID”, a spus managerul spitalului județean, Andras-Nagy Robert, miercuri, într-o conferință de presă.
Redeschiderea cabinetelor se va face cu o serie de măsuri de protecție speciale și reguli noi.
„În toate situațiile rugămintea noastră este de a respecta programările pentru pacienți, ca aparținătorii pacienților doar în cazuri justificate să însoțească pacienții și maxim o persoană și în această situație pacienții, respectiv aparținătorii trebuie să poarte mască de protecție, mască chirurgicală. Vizavi de respectarea programărilor, este important și de a nu veni mai repede cu ore sau jumătăți de oră înainte de ora și data programată. Această măsură se bazează pe respectarea și încercarea de a respecta măsurile de distanțare care sunt valabile și în cadrul policlinicii”, a mai spus managerul.
Acesta a precizat că cei în vârstă, care nu știu să acceseze site-ul și să își facă programările online vor trebui să apeleze la rude sau chiar la medicii de familie, care pot să realizeze astfel de programări în numele pacienților.
În funcție de evoluția epidemiei, la final de iunie se va pregăti și internarea pe alte secții decât COVID. Tot în aceste condiții se are în vedere și ridicarea unei construcții modulare în curtea spitalului, care să găzduiască Urgența pentru pacienții confirmați sau suspecți COVID-19.