ACTUALITATE 27 august 2014

Mădălin Guruianu propune grevă pentru consilierii locali

de Székely Emőke | 69 vizualizări

Liderul PNL local face această propunere în semn de protest faţă de Ordonanţa migraţiei politice a aleşilor locali

Președintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, critică Ordonanța cu privire la migrația politică, propusă de PSD.

„Rar mi-a fost dat să aud o asemenea aberație. Sigur, totul e posibil și de multe ori actualul guvern ne-a obișnuit cu ordonanțe de urgență pe genunchi, dar asta este ceva chiar strigător la cer. Adică nu vor să modifice legea și să o facă ca și cum primarii și consilierii ar putea să treacă de la un partid la celălalt pentru că își dau și ei seama că ar crește migrația politică la nesfârșit. Ei vor ca timp de 10 zile să se suspende legea efectiv, să se facă orice, să se rearanjeze viața politică, iar după aceea să reintre în funcțiune” – a declarat Mădălin Guruianu.

Președintele PNL Sfântu Gheorghe spune că situația este similară cu cea dintr-un film în care legea a fost suspendată o noapte, timp în care oamenii puteau face ce voiau. „Asta face acum PSD. Ne lasă câteva zile fără lege, timp în care pistolarii pot ieși în stradă, pot împușca, pot racola, pot șantaja, pot lua oamenii așa cum își doresc ei, pentru ca după aceea legea să troneze atotputernic” – spune Guruianu.

Liberalul a mai spus că această mișcare nu va rămâne nesancționată, adăugând că în opinia lui Occidentul va reacționa, dar că și în țară trebuie luate măsuri care să contracareze această decizie. Guruianu vine chiar cu o propunere, și anume o grevă a consilierilor locali din opoziție.

„Indiferent că va fi o grevă de avertisment în primă fază, iar în faza următoare să fie o grevă în care timp de o lună de zile consilierii să nu participe la lucrările consiliilor locale tocmai pentru a atrage atenția oamenilor că o asemenea încălcare a legii cu două luni înainte de alegerile electorale este un exercițiu nedemocratic” – spune Guruianu, care a trimis deja o scrisoare prin care cere sprijin pentru organizarea grevei.

Proiectul de ordonanţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de zece zile pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordonanţă, principalele motive ale emiterii actului normativ sunt legate de faptul că, în prezent, la nivelul legislaţiei aplicabile administraţiei publice locale sunt evidenţiate o serie de disfuncţionalităţi care generează dificultăţi în funcţionarea eficientă a autorităţilor publice – scrie Agerpres.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.