ACTUALITATE 27 august 2014

Mădălin Guruianu îi cere primarului Antal Árpád să înceapă lucrările la Sala „Arta”

de Székely Emőke | 611 vizualizări

După ce în urmă cu câteva săptămâni primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că renovarea Cinematografului „Arta” nu este în top 3 priorități ale orașului, consilierul local Mădălin Guruianu îi cere acestuia să își respecte promisiunea și să urgenteze începerea lucrărilor de la Cinema „Arta”, unde are sediul Teatrul „Andrei Mureșanu”. Consilierul PNL este de părere că întârzierea lucrărilor face ca activitatea ambelor teatre din Sfântu Gheorghe să fie îngreunată.

„Faptul că lucrările nu au fost începute pune în pericol activitatea TAM, dar și a Teatrului „Tamási Áron”. Ambele sunt obligate prin contractul managerial de a monta 5 premiere într-o stagiune, iar cele 10 premiere vor trebui făcute din septembrie pe aceeași scenă. Zece premiere în zece luni de stagiune înseamnă, în medie, o lună pentru fiecare producţie. Mă întreb când se mai joacă celelalte spectacole în aceeaşi sală. Cred că situaţia e pe cale să scape de sub control, că va fi periclitată activitatea ambelor instituţii, a spus Guruianu.

Acesta a mai spus că îi cere primarului Antal Árpád să revizuiască priorităţile şi să treacă reabilitarea cinematografului pe această listă atât pentru buna desfășurare a activității teatrelor, cât și pentru că tineretul din Sfântu Gheorghe are nevoie de un cinematograf. „Acest proiect este în interesul tuturor, atât al celor două teatre, care nu vor mai fi nevoite să împartă acelaşi spaţiu, cât şi al cetăţenilor din Sfântu Gheorghe care aşteaptă redeschiderea cinematografului” – spune Mădălin Guruianu.

Consilierul local a spus că nu înțelege de ce lucrările întârzie mai ales că din bugetul local s-a alocat o primă tranşă de 500.000 de lei pentru începerea lucrărilor, iar la cârma Ministerului Culturii se află un reprezentant al UDMR.

Teatrul „Andrei Mureșanu” a plecat din clădirea „Arta” la finele stagiunii trecute, iar pe atunci managerul TAM, Dan Țopa, a declarat că sunt în tratative cu autorităţile pentru a găsi cea mai adecvată soluție, luând în calcul și mutarea într-un container, sau la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.