ACTUALITATE 24 februarie 2013

Luptătoarea Incze Kriszta: „Sper ca luptele să rămână sport olimpic”

de Székely Emőke | 627 vizualizări

Incze Kriszta este multiplă campioană națională la lupte și componentă a Lotului Național. Convocarea la Națională i-a schimbat domiciliul, dar nu și clubul, CSȘ Sfântu Gheorghe. Aflată la București, ne-a acordat un mic interviu în care ne-a spus că visul ei este să devină campioană europeană și mondială.

– Kriszta, din câte știu, nu mai ești la Sfântu Gheorghe. Unde ai plecat?

– Sunt la București, am fost convocată la Lotul Național, așadar m-am mutat aici pentru a mă antrena cu ceilalți componenți ai lotului. Sunt la Centrul Olimpic, unde mă antrenez mult, mă pregătesc intens, dar la concursuri tot Sfântu Gheorghe reprezint.

– Te-ai acomodat acolo? Îți place?

– Da, m-am acomodat. Programul este încărcat, de la 11 am antrenament până la 1, apoi merg la școală, iar după școală înapoi în sala de antrenament. Dar mă simt bine, îmi place.

– Cum a fost pentru tine anul 2012? Ți-ai îndeplinit obiectivele pe care ți le-ai propus?

– A fost un an așa și așa. Din păcate nu am reușit să urc pe podium la Campionatele Europene, lucru pe care mi l-am dorit foarte mult. În țară a fost bine, am câștigat multe concursuri, însă mă bântuie faptul că nu am reușit la Europene.

– Ce obiective ți-ai propus pentru anul acesta?

– Aș vrea să câștig toate concursurile naționale la care voi participa și să câștig Campionatul European. Aaa, și aș vrea să fiu și campioană mondială. Nu va fi ușor, dar voi încerca să dau tot ce pot când voi fi față în față cu adversarii mei.

– Ce părere ai despre faptul că luptele ar putea fi scoase de la Jocurile Olimpice?

– Mi se pare cea mai mare greșeală ce s-ar putea face. Nu vorbesc aici doar despre visurile a sute de luptători care speră să urce pe podium, sau măcar să participe la Jocurile Olimpice, ci și despre faptul că cea mai veche disciplină sportive ar putea fi scoasă de la Olimpiadă. Eu sper din tot sufletul că mai marii din domeniu se vor mai gândi și vor reveni asupra acestui lucru. Sper ca la toamnă, când va fi luată decizia finală, să auzim că vor fi lupte și la Rio, și la Olimpiadele ce vor mai urma.

Teme articol: lupte libere incze kriszta
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.