ACTUALITATE 18 mai 2014

Lume multă și curioasă la Noaptea Muzeelor [FOTO]

de Székely Emőke | 178 vizualizări

Pentru al șaptelea an consecutiv, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni s-a pregătit cum se cuvine pentru a celebra Noaptea Muzeelor, iar angajații instituției spun că evenimentele din acest an au avut priză la public deși vremea le-a cam jucat feste, proiecțiile de film programate a fi în aer liber s-au mutat în interior din cauza ploii.

MNCR a avut program prelungit sâmbătă, astfel că între orele 12-24 oricine a putut intra să vadă sediul central, în timp ce la Prima Școală Românească programul a fost până la ora 17.

„Ne bucură faptul că am avut foarte mulți vizitatori, lumea venea în flux continuu. Unii au venit să viziteze muzeul și au intrat și la ateliere, alții au venit la ateliere și au decis să viziteze și muzeul. Nu pot da o cifră a numărului de vizitatori, încă nici noi nu am apucat să facem o statistică, dar cu siguranță au fost mult mai mulți decât într-o zi obișnuită” – ne-a declarat reprezentanta MNCR, Andrea Chiricescu.

Aceasta ne-a mai spus că s-au pregătit cu mai multe surprize pentru vizitatori, iar una dintre cele mai îndrăgite activități a fost modelarea cu lut. „Atelierele au fost căutate și de copii, dar și de adulți. Poate că adulții sunt mai reticenți la început, dar după ce încearcă modelarea sau origami, își dau seama că le place. Așa se face că am plănuit să avem atelierele deschise până la 8 seara, și la 11 jumătate noaptea încă mai aveam modelatori. A fost așadar un succes” – spune Andrea Chiricescu, adăugând că probabil era și mai bine dacă vremea ar fi fost frumoasă. „Vremea este un factor pe care trebuie să îl luăm în considerare, dar nu avem ce face pentru a o schimba. De fapt de Noaptea Muzeelor plouă în fiecare an, din cei 7 ani de când organizăm evenimentul o singură ediție am avut când a fost vreme frumoasă. Promitem însă că ne vom revanșa, pregătim o serie de programe interactive și interesante pentru perioada următoare” – a conchis Andrea Chiricescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Delczeg Eva Ibolya, 19 mai 2014
Va asteptam mereu, cu drag, la muzeu. pentru a afla noutati in ceea ce priveste expozitiile, activitatile si surprizele pe care le pregatim pentru vizitatori, va rugam sa vizitati: citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.