ACTUALITATE 1 iunie 2014

Lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean pot continua

de Székely Emőke | 88 vizualizări

Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru finalizarea lucrărilor

Consiliul Judeţean Covasna, întrunit joia trecută în şedinţă ordinară, a aprobat fonduri pentru realizarea lucrărilor de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”.

În legătură cu aceasta, preşedintele CJ, Tamás Sándor, a spus: „Bănuiam că ajutorul din Bucureşti nu va mai sosi, de aceea am alocat din timp, din bugetul judeţean, suma de 1,2 milioane lei pentru lucrările de consolidare. Această investiţie este foarte importantă, deoarece de aceasta depinde succesul proiectului finanţat din fonduri europene, care vizează dezvoltarea celei mai importante instituţii medicale din judeţ.”

După cum este cunoscut, lucrările de modernizare parţială şi de consolidare a structurii de rezistenţă a celor trei nivele inferioare din aripa B a clădirii principale a Spitalului de urgenţă au fost începute în anul 2005, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale. În acest scop, începând de la demararea lucrărilor şi până în anul 2013 inclusiv, diferitele cabinete care s-au perindat la guvernare au alocat suma totală de 13,5 milioane lei. Instituţia a primit cea mai semnificativă sumă, 4,6 milioane lei, în anul 2010. Cu excepţia anului 2013, au mai sosit de la guvern sume mai mici sau mai mari, însă anul trecut Ministerul Sănătăţii nu a mai alocat nicio sumă pentru finanţarea lucrărilor. În ciuda acestui fapt, lucrările de modernizare au fost finalizate exclusiv din resurse locale. Suma de aproximativ 1,2 milioane lei, transferată acum de către Consiliul Judeţean Covasna, este necesară pentru finalizarea lucrărilor.

Consilierii judeţeni au aprobat şi proiectul de hotărâre potrivit căruia depozitul de gunoi ecologizat de la Chiuruş va reintra în administrarea Consiliului Local al oraşului Covasna. Aspectul mediului s-a schimbat mult faţă de anii trecuţi, terenul care nu demult a fost acoperit cu pungi de plastic, recipiente PET şi alte gunoaie acum „a devenit un mediu sigur, corespunzător normelor europene. La Covasna, suma totală destinată derulării acestui proiect a fost de 723.325 euro, din fonduri europene” – a declarat Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.