ACTUALITATE 1 iunie 2014

„Luăm în considerare demisia membrilor PSD din Consiliul Local Sfântu Gheorghe”

de Székely Emőke | 146 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, s-a arătat nemulțumit de anumite decizii luate la nivel de Consiliu Local Sfântu Gheorghe. Acesta spune că în ultima perioadă au loc anumite provocări fără rost, care pot duce chiar la demisia membrilor PSD din CL.

„Trebuie să remarc anumite acțiuni ale Consiliului Local Sfântu Gheorghe care nu au rolul de a îmbunătăți relațiile interetnice, și pe care le consider provocări fără rost și atacuri la adresa comunității românești” – a declarat deputatul.

Acesta a spus că una dintre aceste acțiuni este reducerea numărului de premii „Pro Urbe” acordate anual de la 4 la 1, pentru că „ar fi fost de bun simț să se țină cont de populația de etnie română din Sfântu Gheorghe, care la rândul ei ar trebui să nominalizeze o persoană reprezentativă pentru  primi acest premiu”.

De asemenea, Horia Grama consideră o lipsă de bun simț faptul că mai nou la ședințele de comisii ale CL se vorbește în limba maghiară. „Nu cred că este benefic acest lucru, consider că este o sfidare la adresa românilor. Membrii PSD ai Consiliului Local s-au simțit înjosiți de această măsură și a apărut ipoteza să își dea demisiile definitiv, adică nu vom nominaliza alți consilieri în locul celor existenți în caz de demisie. E adevărat, legea dă posibilitatea ca limba maghiară să fie folosită la ședințe, însă cred că suntem martorii unui abuz de acest drept” – este de părere Grama.

Acesta a adăugat că în cazul în care nu vor reuși rezolvarea acestei probleme pe plan local, o vor înainta la nivel central.

În altă ordine de idei, Grama a vorbit și despre rezultatele alegerilor europarlamentare și a spus că populația română din județ a participat la alegeri într-un număr destul de mic, prezența la urne în zonele românești din județ fiind de doar 25%, dar consideră că vor veni mai mulți la urne la prezidențiale, unde contează mai mult persoana care va fi susținută. În ceea ce privește unirea dreptei pentru prezidențiale, Grama consideră că Elena Udrea ar fi candidatul perfect. „Am urmărit la televizor saltul ei cu parașuta. Dacă a avut curajul acesta, va avea curaj și să lupte la alegerile prezidențiale” – spune Grama.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
hai sa fim seriosi, 3 iunie 2014
...trebuie sa faceti ca in zonele de granita, sunt avantajati la incadrare graniceri/politisti bilinguali. Asa si la voi, membrii Consiliului Judetean PSD nominalizati, sa fie cunoscatoare ai limbii citeste integral
Popescu Dan, 2 iunie 2014
Luati-va UDMR-ul si bagati-l in duba, urcati-va si voi si unde e Oltul mai adans, acolo sa va duceti!
lili, 2 iunie 2014
Vorbe goale, suntem satui, Dle Grama, NU ati spus o vorbulita cand UDMR a fost cooptat la guvernare, ma indoiesc eu ca acum va va asculta Ponta de la Bucuresti !!!!!!! Trebuie sa va intelegeti, asta citeste integral
Kviatkovski, 2 iunie 2014
Asa va trebuie. Ar trebui sa va faca si mai rau. Udmr ati vrut,Udmr ati gasit. Luatii acasa si spalati-va cu ei pe cap.Daca sunteti asa de destepti si considerati ca nu se poate guverna fara 6 % din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.