ACTUALITATE 23 iunie 2011

Lovit de tren la Bodoc

de Monica Vrânceanu | 150 vizualizări
Un accident grav s-a petrecut ieri dimineață în comuna Bodoc, protagonistul acestuia fiind un tânăr şofer de 27 de ani care a traversat calea ferată din comună fără să țină cont de semnalele luminoase care anunțau venirea unui tren. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că accidentul s-a produs pe Drumul comunal (DC) 29, la km 0+400m, pe trecerea la nivel cu

Un accident grav s-a petrecut ieri dimineață în comuna Bodoc, protagonistul acestuia fiind un tânăr şofer de 27 de ani care a traversat calea ferată din comună fără să țină cont de semnalele luminoase care anunțau venirea unui tren.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că accidentul s-a produs pe Drumul comunal (DC) 29, la km 0+400m, pe trecerea la nivel cu calea ferată de la Bodoc.

”Primele cercetări la fața locului au arătat că V. Marton, de 27 ani, din comuna Bodoc, conducea un autoturism pe DC 29, dinspre Bodoc către DN 12. Bărbatul nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la trecerea nivel cu calea ferată şi a fost surprins de trenul personal care circula pe relaţia Miercurea-Ciuc – Sfântu-Gheorghe”, a explicat Andrea Buzsi, adăugând că polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul.

Din datele oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, tânărul a ieșit singur din mașină, pompierii fiind cei care l-au pus pe targă și l-au dus până la mașina Ambulanței.

Șeful Poliției Transporturi Feroviare (TF) Covasna, Constantin Scurtu, a declarat că accidentul a creat pentru câteva ore probleme, existând două întârzieri. Astfel, trenul care circula pe direcția Toplița – Brașov a avut o întârziere de 99 de minute, fiind afectat și Rapidul de Budapesta, cu o întârziere de 65 de minute.

Potrivit primarului comunei Bodoc, Fodor Istvan, mașina la volanul căreia se afla V. Marton a fost purtată aproximativ 120 de metri pe șine, până când trenul personal a reușit să fie oprit. În urma impactului, tânărul de 27 de ani a ajuns la spital cu două coaste rupte, acum aflându-se în afara oricărui pericol.

Foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
jancu.hu, 25 iunie 2011
aiavut Marton! multii inainte.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.