ACTUALITATE 17 septembrie 2014

Liberalul Mădălin Guruianu spune că responsabilii din educație „sunt rupți de realitate”

de Székely Emőke | 180 vizualizări

Președintele PNL Covasna, Mădălin Guruianu, este de părere că gafa Ministerului Educației de a nu le asigura manuale elevilor de clasa I și a II-a este de neacceptat, și spune că premierul Victor Ponta ar trebui să facă o vizită în satele cu școli fără toaletă înainte de a vorbi despre manuale digitale.

Suntem extrem de deranjați în județul Covasna de declarația premierului Victor Ponta despre manuale. Noi înțelegem dorința domniei sale de a alinia elevii la manualele digitale, dar îl invităm în județul Covasna în satele unde elevii nu au nici grupuri sanitare puse la punct, darămite să le vorbești acelor copii despre internet și despre descărcarea temelor din mediul virtual. Credem că este o bătaie de joc teribilă la adresa acelor copii de clasa I și a II-a care nu au la momentul de față un lucru elementar: abecedar. Credem că este inadmisibilă atât gafa și declarația primului ministru, dar mai ales a celor responsabili care sunt în Ministerul Educației de câțiva ani și nu reușesc să pună un lucru atât de simplu la punct, și anume abecedare pentru copii” – a declarat Mădălin Guruianu.

Acesta a mai spus că cei din minister sunt mai mult decât rupți de realitate și arată că educația nu este nici măcar cea de-a cincea roată la căruță, ci nici măcar nu există la căruța guvernamentală. „Educația nu este decât un mijloc de propagandă pentru cei de la PSD, pentru că nu numai că nu alocă suficienți bani din PIB, practic nu vor să clarifice nimic într-un sens pozitiv, vor aceeași politizare, aceeași centralizare. Au introdus o a treia modalitate de Bac pentru a fi mai ușor, și au introdus admiterea la facultate fără Bac, ceea ce mi se pare un lucru extrem de grav” – a spus președintele PNL Sfântu Gheorghe.

De asemenea, liberalul a felicitat cele 11 consilii județene ale elevilor care au declarat că se dezic de Consiliul Național al Elevilor datorită lipsei de reacție a acestuia pe cele 4 subiecte care sunt efectele ordonanței date de PSD pe educație: diplomele de Bac întârziate, faptul că nu a fost nicio luare de poziție în ceea ce privește dreptul de vot în consiliile de administrație ale reprezentantului elevilor, lipsa manualelor și interzicerea dreptului elevilor de a protesta în instituțiile de învățământ. „Sunt curios ce vor face elevii din județul Covasna, mai ales pentru că aceștia au fost un vârf de lance în a protesta împotriva acelei nedreptăți legate de banii de navetă” – a concluzionat Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.