ACTUALITATE 30 septembrie 2014

Liberalul Cziprián Loránd: „Aplicați legea în favoarea cetățeanului”

de Székely Emőke | 88 vizualizări

Consilierul județean PNL Cziprián Loránd s-a arătat nemulțumit de modul în care muncesc funcționarii publici din cadrul Consiliului Județean Covasna. Acesta a spus că a întâmpinat greutăți în rezolvarea unor probleme administrative, și că l-a deranjat faptul că funcționarii pun oamenii pe drum doar pentru a duce un dosar sau un document dintr-un birou în altul.

„Eu fiind cadru didactic universitar și predând management public, le spun studenților că dacă ajung funcționari publici să încerce să interpreteze legea în favoarea cetățeanului. Toate manualele de administrație publică spun acest lucru, și anume, dacă există dubii în aplicabilitatea unei reguli juridice, principiul e să o aplici în favoarea cetățeanului. Am crezut că este o regulă comună, dar am avut experiențe negative în decurs de jumătate de an în legătură cu funcționarea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Covasna. Este inadmisibil să te sune un funcționar public și să îți sugereze să îți duci cererea cu două uși mai departe. Gândiți-vă că nu sunt eu, ci cineva din Comandău, din Vârghiș, care trebuie să vină la Sfântu Gheorghe pentru a duce un dosar cu două uși mai încolo” – a declarat Cziprián Loránd.

Acesta a mai spus că nu dorește să caute vinovați, ci doar să sesizeze această problemă, dar a adăugat că în cazul în care asemenea lucruri se vor repeta, va acționa în termeni juridici, prin formularea unei plângeri penale.

Și consilierul local Mădălin Guruianu a vorbit despre probleme pe care el le-a întâmpinat la Consiliul Local Sfântu Gheorghe, și a dat exemplu, printre altele, că de jumătate de an Comisia de Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu are președinte. „Eu mi-am manifestat dorința de a fi președintele acestei comisii, funcție care nu are nicio recompensă materială. Sau dacă nu voi fi eu, să alegem pe altcineva, dar cred că este nevoie de un președinte pentru buna desfășurare a activității comisiei” – a spus Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.