ACTUALITATE 22 mai 2014

Liber la bilete de tratament

de Székely Emőke | 86 vizualizări

S-au încheiat procedurile de licitații, și astfel pensionarii pot solicita biletele de tratament puse la dispoziție de Casa Județeană de Pensii (CJP) Covasna.

„Pentru anul 2014, judeţului Covasna i-au fost repartizate în total un număr de 1671 de bilete de tratament, acest număr fiind mai mare din start ca numărul de locuri repartizate iniţial în anul precedent. Numărul mai mare se datorează în primul rând faptului că începând cu acest an durata unui sejur s-a modificat de la 18 zile calendaristice la 16 zile” – a explicat reprezentanta CJP, Köllő Piroska.

Aceasta a mai spus că numărul de locuri repartizate iniţial se poate modifica prin suplimentarea locurilor pentru staţiunile cele mai solicitate.

„Cele mai multe locuri – în total 307 – am primit pentru stațiunea Covasna, Hotelul Dacia. Până în prezent nu am primit repartiţii pentru celelalte hoteluri din stațiune. După Covasna, cea mai solicitată de pensionarii din judeţul nostru este stațiunea Tușnad. Pentru această staţiune ne-au fost repartizate 361 de locuri pentru hotelul Tuşnad şi 105 locuri pentru hotelul Ciucaş. În staţiunile Covasna şi Tuşnad sunt tratate afecţiuni cardiovasculare. Afecţiuni reumatismale sunt tratate în staţiunile Sovata, Felix, Amara, 1 Mai, Herculane şi staţiunile de pe litoral. Pentru staţiunea Sovata am primit în total 150 de locuri. Pentru staţiunea Felix am primit în total 200 de locuri, începând cu luna mai” – a declarat Köllő Piroska.

Cine poate beneficia de bilete

Pot beneficia de bilete de tratament, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al unor legi speciale care reglementează în mod expres dreptul la bilete de tratament balnear. În perioada unui an calendaristic, persoana îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament.

Preţul întreg al acestor bilete variază între 1.372 lei (pentru unități clasificate la categoria două stele) şi 1.420 lei (pentru unităţi clasificate la categoria 3 și 4 stele), în funcţie de categoria hotelului. Contribuţia pensionarilor la procurarea unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul total brut al tuturor veniturilor.

„Cererile în vederea obţinerii unui bilet de tratament se depun deja începând cu 15 ianuarie 2014 la sediul instituţiei noastre. Începând de la această dată şi până în prezent au fost înregistrate 1.272 de cereri. De la începutul anului şi până în prezent au fost valorificate deja 255 de bilete pentru primele 6 serii” – spune Köllő Piroska.

La acordarea biletelor de tratament cei de la Casa de Pensii au în vedere mai multe criterii, printre care pensia solicitantului sau dacă acesta a beneficiat de bilet de tratament în ultimii 2 ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.