ACTUALITATE 4 martie 2013

„Ladies Circle” va ajuta Centrul Maternal și de Zi

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Centru maternal martie 2013 - 1

Sucursala din Sfântu Gheorghe a „Ladies Circle” România a decis să ia „sub aripi” Centrul Maternal și de Zi pentru copiii neglijaţi, de pe strada Gödri Ferenc din Sfântu Gheorghe. Acest lucru înseamnă ajutor lunar și multă bucurie pe fețele copiilor care sunt la grădiniță în cadrul acestui centru.

„Ladies Circle” este o organizație de caritate la nivel mondial, fiind forma feminină a organizației masculine de caritate „Round Table”. A fost înființaţă în anii 1930 în Anglia, iar la începutul anilor 1990 a apărut și în România. „Ladies Circle” România a avut prima sucursală la Brașov, iar din 2011 funcționează și la Sfântu Gheorghe.

„Funcționăm cu 6 membre active și un membru de onoare, întrucât aceasta a trecut de vârsta de 45 de ani. Anul trecut am ales de comun acord o instituție pe care să o ajutăm, în cazul nostru acesta este Centrul Maternal și de Zi. I-am vizitat pentru prima dată anul trecut înainte de Moș Nicolae, ne dorim să venim în fiecare lună și îi ajutăm cu obiecte de care au nevoie. Avem programul stabilit până în luna iunie a acestui an, urmează să discutăm și acțiunile pentru mai departe” – ne-a declarat Deák Gyöngyvér, membră a „Ladies Circle” Sfântu Gheorghe.

Cele șase femei active ale organizației din Sfântu Gheorghe au fost și ieri la Centrul Maternal și de Zi și le-au dus copiilor rechizite și cărți, conform cerințelor conducerii instituției.

„Pentru noi, „Ladies Circle” este o punte de legătură cu lumea din afara Centrului. Ajutoarele ne sunt de mare folos, mai ales pentru că primim ceea ce cerem, adică membrele „Ladies Circle” ne întreabă ce avem nevoie și aia ne aduc. Știu că ne putem baza pe ele, pentru noi toți această organizație înseamnă siguranță” – ne-a declarat șefa Centrului, Farago Palma.

„Ladies Circle” Sfântu Gheorghe așteaptă și alte membre – doritoarele trebuie să aibă vârsta între 18-45 de ani și să dorească să ajute. Noile membre trec printr-o perioadă de probă pentru a vedea dacă doresc să se integreze în acest cerc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.