ACTUALITATE 19 septembrie 2018

Laborator digital complet echipat, la Școala „Nicolae Russu” din Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2470 vizualizări

Unitatea de învățământ este astfel printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive

Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție pentru includerea în programul Digitaliada și prima școală din județul Covasna. Astfel, unitatea de învățământ se poate mândri cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare.

Școala Gimnazială „Nicolae Russu”, Sita Buzăului face parte din cele 10 școli selectate, dintr-un total de 139 de școli înscrise în concursul de anul acesta. Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”, Sita Buzăului a fost dotat cu 28 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Îi felicităm pentru câștigarea concursului de selecție și pentru că vor fi printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a transmis Amalia Fodor, directorul Fundației Orange.

Alte detalii pe subiect, în ediția de joi, 20 septembrie, a ziarului Observatorul de Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.