ACTUALITATE 19 iunie 2018

La volan fără permis sau cu „alcool la bord“

de Covasna Media | 886 vizualizări

Polițiștii au acționat în weekend pentru menținerea siguranței traficului rutier

La sfârșit de săptămână polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier, respectiv, pentru prevenirea producerii de accidente pe fondul conducerii sub influența alcoolului ori al nerespectării regimului legal de viteză. 

Astfel, în perioada 15-17 iunie a.c., polițiștii au fost prezenți în trafic, iar în urma activităților desfășurate au constatat 153 de abateri de natură contravențională la regimul rutier, 114 dintre acestea fiind nerespectări ale regimului de viteză. Tot pentru abateri în trafic au fost reținute 8 permise de conducere (3 pentru viteză excesivă și 5 pentru conducere sub influența alcoolului).

În cadrul acțiunilor polițiștii au constatat și abateri de natură penală la regimul circulației pe drumurile publice.

La Boroșneul Mare, un bărbat de 32 de ani a fost identificat la volanul unui autoturism, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu avea permis de conducere, astfel că pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Sâmbătă dimineață, pe raza municipiului Târgu Secuiesc a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului polițiștii au constatat că două autoturisme staționate pe strada Cernatului prezentau avarii, iar doi stâlpi de iluminat erau îndoiți.

În urma verificărilor a fost identificat și un al treilea autoturism, abandonat în spatele unui imobil, ce prezenta avarii. La scurt timp a fost identificat și conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani. În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Barcani aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au observat un autoturism care avea o traiectorie de deplasare nefirească și au procedat la oprirea acestuia. Șoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 57 de ani, iar în urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Alți doi bărbați, unul de 30, celălalt de 52 de ani, sunt cercetați pentru aceeași infracțiune după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost identificați conducând pe raza orașului Baraolt, deși consumaseră alcool. Rezultatul testării cu etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul primului, iar la cel de-al doilea 0,92 mg/l.

Băut la volan a fost identificat și un bărbat de 38 de ani, pe raza orașului Covasna. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal după ce rezultatul etilotestului a indicat o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi doi bărbați s-au ales și ei cu dosar penal după ce au fost identificați conducând fără a avea permis de conducere.

Polițiștii atrag atenția că șofatul sub infuența băuturilor alcoolice reprezintă un pericol, atât pentru viața celui care se află la volan, cât și a pasagerilor din mașina sa, dar și a celorlalți participanți la trafic. Dacă observați o persoană care a consumat alcool și intenționează să se urce la volan, polițiștii vă sfătuiesc, în primul rând, să nu plecați la drum cu persoana respectivă și să depuneți toate eforturile pentru a o opri să provoace o tragedie.

Consumul de alcool duce la scăderea puterii de concentrare, iar reflexele sunt și ele afectate. Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, iar în cazul unui șofer care a consumat alcool acest timp crește la 2, 3, 4, 5 secunde… sau chiar nu mai frânează. Astfel, cei depistați în acest weekend conducând sub influența alcoolului, pot considera că au avut noroc pentru că au întâlnit în drumul lor un polițist care le-a salvat viața.

Compartimentul Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.